Eminönü korona öncesinden bile kalabalık. Haber televizyonlarının bile dikkatini çekti

Eminönü korona öncesinden bile kalabalık. Haber televizyonlarının bile dikkatini çekti
Korona virüs salgının 55 binlere dayanmasıyla birlikte Ramazan ayı için sıkı tedbirler konuşulurken, Eminönü’ndeki Ramazan kalabalığı dikkat çekti. Alışverişe çıkan vatandaşların sosyal mesafe kurallarına dikkat etmediği görüldü.

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte, çarşı-pazardaki alışveriş hareketliliği de başladı.

Korona virüs salgının son bir ayda 10 binlerde 55 binlere dayanmasının ardından Ramazan ayından daha sıkı tedbirler alınacağı iddiaları kulislerde konuşulurken, sokaklardaki kalabalık dikkat çekti.

Sahur ve iftar yapmak için sokaklara düşen İstanbullular; peynir, zeytin, hurma gibi gıda alışverişi için her sene olduğu gibi yine Eminönü’nü tercih etti.

NTV canlı yayınında yansıyan görüntülerde, Eminönü’ne Ramazan alışveriş yapmak için gelen vatandaşların mesafe kurallarına dikkat etmediği görüldü.

Geçtiğimiz sene korona virüs nedeniyle aynı dönemde daha sakin olan Eminönü’nde geçen seneki manzaranın görünmemesi vatandaşların salgını daha az önemsediğini gözler önüne serdi.

Türkiye risk haritasında İstanbul’un kırmızıya dönmesiyle birlikte Cumartesi günü uygulanan sokağa çıkma yasağına rağmen Eminönü meydanının kalabalık olması yine dikkatleri çekmişti. Görüntülerde çoğu vatandaşın maske bile takmadığı ortaya çıkmıştı.

İlgili Haberler