Emir ile aday oldu Gökçek'ten koptu

23,5 Yıl Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan Melih Gökçek, AKP'nin adayı Mehmet Özhaseki'ye verdiği büyük desteği, sosyal medyadaki tüm mesajlarını silerek neden geri çekti?

Günlerdir medya bu sorunun yanıtını arıyor.

Açıklayayım da meslektaşlarım ve kamuoyu gerçeği öğrensin.

Ama önce Ankaralıların da kendisinin de aklının ucundan geçmeyen başkentin AKP adayı Mehmet Özhaseki'nin "şaka" zannettiği ama "emir" olduğunu anlattığı şu sözlerine bakalım.

"Cumhurbaşkanımız özel görüşmek istedi benimle. Buyurun Sayın Cumhurbaşkanım dedim. 'Arkadaşlarla istişare ettim, seni Ankara Büyükşehir Belediyesi adaylığına koymak istiyorum' dedi. Emir, mi şaka mı yapıyorsunuz? Dedim 'Emir' dedi. Hiç aklımdan geçmiyordu. 1 aya kadar eşime bile söylemedim. Kimseye açıklamadım."

Ne kadar trajikomik değil mi?

Ankara'ya hizmet etmek hiç aklında değil ki teklifi "şaka" zannediyor.

Daha da acısı şu ki "emir" ile Ankara'yı yönetmeye aday gösteriliyor.

Açıkçası kendisi Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olmak için ne heyecanı, ne talebi ne de projesi var.

İlk kez çıktığı TV programında 21 yıllık Kayseri deneyimi ile önemli bir proje açıklayacağını beklerken, "Ankara'ya 55 bin kişilik stadyum yapacağız" demez mi?

Şaka gibi vallahi çünkü 2 yıl önce Melih Gökçek'in başlattığı projeye sarılıyor.

Reklam arasında "emir" gelip uyarıldı ki ikinci dev projesi olarak da Emine Erdoğan'ın "sıfır atık" projesini de uygulayacağını anlattı.

ÖZHASEKİ ADI DUYULDU

Değerli okurlarım dönemin Genelkurmay başkanı olan merhum Doğan Güreş dönemin başbakanı Tansu Çiller için, "Tak emreder, şak yaparım" demiş adı "tak-şak paşa" konmuştu.

Özhaseki'nin adı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için AKP kulislerinden sızınca Melih Gökçek kendisine sosyal medya paylaşımları ile çok büyük destek verdi.

Gökçek bununla da kalmadı görevden alındıktan sonra ilk kez CNN Türk televizyonundaki Hande Fırat'ın programına canlı yayında bağlanarak telefon ile bağlanarak Özhaseki'yi şu sözleri ile methetti.

"Sayın Özhaseki'nin geçmişi ülkücüdür. Sağı toparlayacak isimdir. Özhaseki tam bir ittifak adayıdır. Tak diye oturmuştur. Sayın Özhaseki'ye elimden gelen desteği vereceğim. Bana ne görev düşüyorsa onu yapacağım."

Gökçek - Özhaseki arasındaki ilişki hakkında medyanın merak ettiği sorunun yanıtını vereceğim ama önce şu bilgiyi de ilk kez açıklayayım.

Mehmet Özhaseki adını gerek MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye gerekse AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a birebir görüşmelerinde Melih Gökçek önerdi.

Ve Özhaseki adaylığı resmen açıklanmadan ama adı kulislerde geçmeye başlayınca Gökçek'i doktor reçetesi gibi her gün sabah, öğle akşam arıyor ve Ankara projeleri hakkında görüşlerini alıyormuş.

Ancak Erdoğan tarafından yapılan resmi açıklamadan sonra Özhaseki tek bir gün Melih Gökçek'i aramamış.

Hatta 7-8 kere arayan Gökçek'in telefonlarına da yanıt vermemiş.

İşte bu gelişmelerden sonra Gökçek de sosyal medyada yayınladığı tüm destek mesajlarını sildi.

İstanbul'un ünlü bir göz hastanesine giden Gökçek iki gözünden birden ameliyat olarak yakın ve uzak gözlüğünden kurtulduğunu da sosyal medyadan paylaştı.

Özhaseki'ye yakın bir siyasetçiye sordum.

Mehmet Bey neden Gökçek ile bağını kopardı?

Çok çarpıcı ve Gökçek'i çok da kızdıracak yanıt şöyle geldi.

"Gerek Erdoğan'dan gerekse AKP'lilerden Özhaseki'ye, 'Melih Gökçek'in desteklemesi senin seçilmeni etkiler. Melih Ankaralıların gözünde çok değer kaybetti. Bu yüzden görevden alındı. Uzak durmanda ve birlikte hareket etmemen faydana olur' dediler."

Özhaseki Haber Türk televizyonunda Didem Aslan'ın bir sorusuna şöyle yanıt verdi:

"Kendisine programdan çıkınca bir geçmiş olsun derim."

Aradı mı dersiniz? Hayır aramadı…

Değerli okurlarım, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olacak siyasi emir ile şaka gibi atanırsa bilinsin ki Ankaralılar kendisine oy vermezler.

"25 Yıllık arkadaşım" dediği Melih Gökçek'i kendisine zarar verecek diye dışlayan telefonlarına dahi çıkmayan bir siyasetçi olan Özhaseki'nin İYİ Parti'nin de desteklediği CHP adayı Mansur Yavaş karşısında seçilme şansı olamaz.

 

Yazarın Diğer Yazıları