Emniyet açıkladı: O provokatörler yakalandı

Emniyet açıkladı: O provokatörler yakalandı
Emniyet Genel Müdürlüğü Dink Vakfı'na e-mail yoluyla ölüm tehdidi gönderen kişinin Konya’nın Selc¸uklu ilçesinde ikamet eden H.A olduğunu ve Tero¨rle Mu¨cadele S¸ube Mu¨du¨rlu¨gˆu¨ tarafından go¨zaltına alındığını açıkladı. Emniyet H.A hakkında adli is¸lem bas¸latıldığını da kaydetti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hrant Dink anısına kurulan Uluslararası Hrant Dink Vakfı'na e-mail yoluyla ölüm tehdidi gönderen ve Kuzguncuk'ta kilisenin haçını kıran iki kişinin yakalandığını açıkladı.

Bakan Soylu’nun açıklaması şöyle:

* Kuzguncuk'ta kilisenin haçını kıran provokatör 24 saatte, Hrant Dink Vakfı'na tehdit maili atan provokatör hemen yakalandı. Provokasyona izin vermeyiz! Türk Polisine güvenin.

EMNİYET’TEN AÇIKLAMA

Bakan Soylu’nun ardından Emniyet Genel Müdürlüğü de Dink Vakfı'na e-mail yoluyla ölüm tehdidi gönderen kişiyle ilgili açıklama yaptı. Emniyet, mesajları Konya’nın Selçuklu ilçesinde ikamet eden H.A.’nın gönderdiğini ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gözaltına alındığını açıkladı. Emniyet H.A hakkında adli işlem başlatıldığını da kaydetti.

DİNK VAKFI’NA ÖLÜM TEHDİDİ

Agos Gazetesi Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in 19 Ocak 2007'de suikast sonucu öldürülmesinin ardından, anısını yaşatmak amacıyla kurulan Uluslararası Hrant Dink Vakfı’na ölüm tehdidi içeren e-mailler gönderilmişti. 27-28 Mayıs 2020 tarihlerinde gönderilen ve “Bir gece ansızın gelebiliriz” ifadelerini içeren tehdit mesajında, Hrant Dink'in eşi Rakel Dink ve vakıf avukatı ölümle tehdit edilirken vakıf yetkililerinin de ülkeyi terk etmeleri istenmişti.

Olayın ardından vakfa ve Hrant Dink’in eşi Rakel Dink’e toplumun birçok kesiminden destek gelmişti.

KİLİSEYE ÇİRKİN SALDIRI

Diğer olay ise İstanbul’un Üsküdar ilçesine bağlı Kuzguncuk’ta cumartesi günü meydana geldi. Surp Krikor Lusavoriç Ermeni Kilisesi önüne gelen bir kişi, parmaklıklara tırmanıp kapıdaki haçı kırarak yerinden kopardı.

Yakalanan şüpheli ifadesinin ardından ‘ibadethanelere ve mezarlıklara zarar verme’ suçundan tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edildi ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.