Emniyet’te büyük FETÖ temizliği

Emniyet’te büyük FETÖ temizliği
OHAL kapsamında yayımlanan 672 sayılı Kanun Hükümünde Kararname'de (KHK) kamuda görevli binlerce kişi ihraç edildi. Emniyet Genel Müdürlüğü'de FETÖ'yle bağlantısı olduğu tespit edilen 7 bin 669 polisin işine son verildi.

Resmi Gazete’de yer alan 672 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olan, Emniyet Genel Müdürlüğü,Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve kamu kurumlarındaki çok sayıda kişi, kamudaki görevlerinden çıkarıldı.

Sadece Emniyet’ten ihraç edilenlerin sayısı 7 bin 669 oldu. Bu kapsamda kamudan çıkarılanlar arasında 323 jandarma ve iki Sahil Güvenlik Komutanlığı personeli ile 24 merkez valisi yer alıyor. Bu kişilere ayrıca herhangi bir tebligat yapılmayacak, haklarında ayrıca özel kanun hükümlerine göre işlem tesis edilecek.

Kamu görevinden çıkarılan kişiler, mahkumiyet kararı aranmaksızın, rütbe veya memuriyetleri alınacak, görev yaptıkları teşkilata yeniden kabul edilmeyecek ve bir daha kamu hizmetinde istihdam edilemeyecekler.

Bu kişilerin ayrıca, doğrudan veya dolaylı olarak görevlendirilemeyecekleri, bunların uhdelerinde bulunan her türlü mütevelli heyet, kurul, komisyon, yönetim kurulu, denetim kurulu, tasfiye kurulu üyeliği ve sair görevlerinin de sona ermiş sayılacağı bildirildi.