Emniyette rüşvet skandalı!

Emniyette rüşvet skandalı!
Kocaeli Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde görevli bir polis rüşvet istediği gerekçesiyle meslekten ihraç edildi.

Türkiye genelinde yürütülen ve Kocaeli merkezli yapılan dev akaryakıt kaçakçılığı operasyonunda görev alan ve Kocaeli Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde (KOM) polis memuru olan M.K.P, meslekten ihraç edildi.

YÜKLÜ MİKTARDA RÜŞVET

Kocaeli Denge’den Caner Aktan’ın haberine göre, dev akaryakıt kaçakçılığı operasyonunda görev alan ve soruşturmayı yürüten polisler arasında bulunan polis memuru M.K.P., soruşturmaya dahil edilen H.G. isimli bir firma sahibini arayarak kendisine operasyon yapılacağını söyledi. Soruşturmaya ilişkin bilgileri paylaşmak isteyen M.K.P., bunun karşılığında H.G.’den yüklü miktarda rüşvet istedi. Akaryakıt kaçakçılığı soruşturmasında adı geçtiğini öğrenen H.G. ise emniyete giderek polis memuru M.K.P.’nin kendisinden rüşvet istediğini belirtti, şikayetçi oldu.

ÜLKE ÇAPINDA YATIRIMLARI VAR

Bunun üzerine aynı şubedeki mesai arkadaşları tarafından gözaltına alınan M.K.P. ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Hemen açığa alınan M.K.P., jet hızıyla meslekten tamamen ihraç edildi. M.K.P. her ne kadar suçlamaları kabul etmese hakkında görevi kötüye kullanmak suçlamasıyla bir de dava açıldı. Açılan davanın devam ettiği öğrenildi. Soruşturmada adı geçen H.G.’nin ise ülke çapında büyük yatırımları olduğu öğrenildi. H.G. soruşturmaya ilişkin savunmasını ise, “Operasyondan önce bir polis benden rüşvet istedi. Bu arkadaş İzmit KOM’da görevliydi. Şikâyetçi olduk ve şuan ihraç edildi. Ben hem bu işlerin başında olacağım hem de polisi şikâyet edeceğim. Sizce bu mantıklı mı?” şeklinde yaptı.