Emre Belözoğlu futbola veda etti! Galip gelmelerine rağmen saha içinde hüngür hüngür ağladı

Emre Belözoğlu futbola veda etti! Galip gelmelerine rağmen saha içinde hüngür hüngür ağladı
Fenerbahçe'nin 40 yaşındaki deneyimli kaptanı Emre Belözoğlu, Çaykur Rizespor'a karşı alınan 3-1'lik galibiyetin ardından göz yaşlarıyla futbola veda etti.

Fenerbahçe'de 3-1 kazanılan ve ligin son maçı olan Çaykur Rizespor müsabakasının ardından Emre Belözoğlu yeşil sahalara veda etti.

Fenerbahçe formasıyla son maçına çıkan Emre Belözoğlu, Çaykur Rizespor maçı sonrası Bein Sports'a açıklamalarda bulundu.

İşte tecrübeli ismin söyledikleri:

Duygusal konuşmaları yapmamayı tercih edeceğimi söylemiştim. Bu konuyla ilgili bir iki güne kadar açıklama yapacağım. Maçtan sonra annemi aradım. Önce onunla helalleşmem gerekiyordu. Çocukluğumda ne hayal ettiysem Allah daha fazlasını gösterdi. Bu duygularımı biraz daha samimi bir şekilde aktarmak adına 1-2 gün daha bekleyip yanıt vermek istiyorum. 24 seneye yakın profesyonel futbol oynadım. 7 kulenin küçük sokaklarında futbolcu ağabeylerimi sayıkladığım günler hala aklımda. Futbolu gerçekten çok sevdim.

"ÇOCUKLUĞUMDAN BERİ FENERBAHÇELİYİM"

Çocukluğumda Fenerbahçeliydim. Sonra Galatasaray’da iyi günlerim geçti. Avrupa'da iyi günler yaşadım. Göksel ağabey sonra bana kapısını açtı. Onlar da analarının ak sütü gibi şampiyonluğu hak etti. En mutlu günlerimi Fenerbahçe'de yaşadım. Ailemden sonra En mutlu olduğum yer bu sahanın içiydi. Futboldan kopmayacağım sadece belki profesyonel futbolculuktan kopacağım. elimden geldiğince futbola hizmet ettim. Bunun karşılığını nefret olarak da sevgi olarak da fazlasını aldım. Futbolcuların hepsine başarılar diliyorum.

"EN BÜYÜK HAYALİM..."

Fenerbahçe'nin menfaatleri doğrultusunda başkanımla konusacağız. En büyük hayalim Fenerbahçe altyapısından pek çok oyuncunun burada sahaya çıkması. Ömer2in de başarılı olmasını istiyorum. Diğer arkadaşlarımızı da buraya katmaya çalıştık. Kendi evlatlarımıza sahip çıktığımız zaman onlar da diğer ülkelerdekiler gibi olacaktır. Onların da bir anlamda profesyonel hayata girmelerine vesile olmuşsam çok mutlu olurum.

"HATALARIM OLDU"

Keşke dediğim çok şey yaşadım ama Allah şahit hiç kimseye bilerek kötülük yapmadım yapmayacağım da... Hatalarım sahanın içinde olmuştur. Keşkelerim çok fazla. Hayatımda kimseye kötülük yapmadım. Maçtan önce arkadaşlarla konuştuk. Kaybetmekten nefret ettiğimi söyledim. Belki de kariyerinin son maçı olacak dedim. Elimizden geldiğince mücadele ettik. Kariyerime iyi bir son oldu diyebilirim.

Sezonun geneline bakınca Fenerbahçe iyi bir sezon geçirmedi. Fenerbahçeli taraftarlardan kaptan olarak özür diliyorum. Fenerbahçe'nin büyüklüğünü kupa ya da şampiyonluk büyüklüğü olmadığını söyledik. Bu camia Türk futbol tarihinin en zorlu dönemini yaşadı. Birleşmeyi sağlarsak yine başarı sağlayacaktır bu camia. İyi kötü ne varsa benden yana hakkım helal olsun. Beni seven sevmeyen kim varsa hakkını helal ederse sevinirim.

Başakşehir'de çorbada tuzum olduysa ne mutlu. Göksel ağabey ile bir hedef belirlemiştik. Bugün o hedefi başardılar. İçinde yoktum ama Göksel ağabey ve Okan ağabeyin olduğu yerde varmışım gibi sevindim. Çok büyük bir başarıya imza attılar. Onlara tebriklerimi gönderiyorum. Bu takımın gelişmesinde sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Abdullah Avcı'nın büyük katkıları oldu. Emeği geçen herkesin takdir edilmesi lazım.

Birçok ağabeyimiz gibi bu yoldan geçtik. Bir şey bitmesi gerekiyorsa bitecek. Kırdığım üzdüğüm birileri varsa özür dilerim. Benden yana herkese hakkım helal olsun.

GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Tecrübeli futbolcu, Sivasspor maçından sonra duygusal anlar yaşadı. Belözoğlu herkes gittikten sonra sahaya döndü ve dizlerinin üzerine çöküp çimlere dokunarak ağladı.

sdfsfsf.jpg

Emre Belözoğlu'nun kazandığı kupalar:

6 Süper Lig

4 Türkiye Kupası

3 TFF Süper Kupa

1 İspanya Kral Kupası

1 İtalya Kupası

1 UEFA Kupası

2 UEFA Süper Kupası