Emre Belözoğlu ve Fernandao’nun transferlerinde usulsüzlük iddiası

Emre Belözoğlu ve Fernandao’nun transferlerinde usulsüzlük iddiası
Futbol dünyasını derinden sarsan Football Leaks belgelerinde Türkiye ile ilgili bir iddia daha geldi. Belgelerde, Arda Turan’ın da menajerliğini yapan Ahmet Bulut ve Emre Belözoğlu hakkında iddialar yer alıyor.

Futboldaki usulsüzlük iddialarıyla tüm dünyayı derinden sarsan Football Leaks belgelerinde Medipol Başakşehir'in yıldız ismi Emre Belözoğlu ile menajer Ahmet Bulut hakkında büyük suçlamalara yer verildi. Söz konusu belgelerde Arda Turan’ın Barcelona’ya transferinde Ahmet Bulut’un usulsüzlük yaptığı öne sürülmüştü.

Belgeleri analiz eden The Black Sea adlı internet sitesi, iki ismin ilişkisine dikkat çektiği haberinde Emre'nin 2006'da Inter'den Newcastle United'a transferiyle ilgili de şok bir iddiada bulundu. İşte o suçlamalar:

The Black Sea, Ahmet Bulut için "En kötü kaleciden en iyi menajere" başlığını kullanırken ünlü menajerin vaktiyle "Türk futbol tarihinin en kötü kalecisiyim." açıklamasına dikkat çekiyor.

Bulut, Galatasaray'da oynadığı döneme ilişkin olarak "Birkaç takım arkadaşım menajerlerinden memnun değildi. Emre Belözoğlu bana menajerlik yapmam gerektiğini söyledi. Bana bir şans verdiler ve ben de bunu iyi değerlendirdim." ifadelerini kullanıyor.

EMRE’NİN İNGİLTERE’YE TRANSFERİ SORUŞTURMA KONUSU OLMUŞTU

Haberde Emre Belözoğlu'nun 2005 yılında Inter'den Newcastle United'a 5 milyon euro karşılığında transfer olmasının İngiltere'deki Stevens Soruşturmaları'na konu olduğu hatırlatılıyor. Söz konusu transferin büyük şüphe uyandırmasına rağmen Bulut'un hakkındaki iddialara cevap vermediği öğreniliyor.

Bulut'un gerçekleştirdiği tuhaf transferler, yalnızca kendi oyuncularıyla sınırlı değil. Jorge Mendes ve Brezilya'nın en tartışmalı futbol figürlerinden biri olan ve hâlâ soruşturma altında tutulan Eduardo Uram'la olan ilişkileri de Bulut'un menajerlik hayatında önemli bir yer tutuyor.

Uram'ın birlikte çalıştığı futbolculardan Fernandao'nun Fenerbahçe'ye transferi sırasında Bulut'un hem oyuncunun eski kulübü Atletico Paranaense'den hem de Fernandao'dan para aldığı öne sürülüyor. Fernandao, Bulut'a 350 bin euro öderken para, Bulut'un Dubai'deki hesabına yatıyor.

Football Leaks belgelerine göre Atletico Paranaense'nin Bulut'a ödediği komisyon ise tam 500 bin euro. Bu paranın %40'lık kısmı, yani 200 bin euro ise bizzat Bulut tarafından iş ortağı Uram'a veriliyor. Bulut, böylece TFF kurallarını bir kez daha çiğniyor.

İlgili Haberler