Emre Belözoğlu’nun Fenerbahçe ile anlaşması tartışma yarattı

Emre Belözoğlu’nun Fenerbahçe ile anlaşması tartışma yarattı
Başakşehir forması giyen Emre Belözoğlu’nun Fenerbahçe ile anlaşması sürpriz bir hamle olarak görülüyor. 38 yaşındaki bir oyuncunun Fenerbahçe’ye nasıl bir katkı sağlayacağı merak konusu oldu.

Başakşehir forması giyen Emre Belözoğlu’nun uzun yıllar formasını giydiği Fenerbahçe’ye geri dönmesi tartışmalara yol açtı. Sarı lacivertlilerin önümüzdeki sezon başında 39 yaşında olacak oyuncuyu neden takıma geri getirmekte ısrarcı olduğu belirsizliğini koruyor.

Aziz Yıldırım’ın ardından başkanlık koltuğuna oturan Ali Koç, futbolda dönüşüm vaat etmiş ve takımın hücuma yönelik akıcı bir futbol oynayacağı sözü vermişti. Ancak özellikle orta saha ve forvet hattına yapılan takviyeler hayal kırıklığı yaratmış ve sarı lacivertliler uzun süre kümede kalma mücadelesi vermişti.

Sezon başında orta sahaya yapılan Benzia ve Jailson gibi transferler hayal kırıklığı yaratırken, takımın arzulanan futboldan çok uzak bir performans sergilemesi tartışmalara neden olmuştu.

Kötü bir sezon geçiren Fenerbahçe’de Emre Belözoğlu’nun yeniden gündeme gelmesi tartışmalara neden olurken, 38 yaşında bir oyuncunun Fenerbahçe’ye vereceği katkı merak konusu oldu.

Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ, yaptığı açıklamada Emre’nin bir sene daha Fenerbahçe forması giyerek burada futbolu bırakarak sarı lacivertlilerde antrenör olacağını söylemişti.  Emre Belözoğlu’nun milli takımın oynayacağı Fransa maçı sonrası Fenerbahçe ile sözleşme imzalaması bekleniyor.

İngiliz ekibi Newcastle United’tan 2008 yılında Fenerbahçe’ye transfer olan Emre Belözoğlu, 2012 yılında, o dönem Arda Turan’ın da forma giydiği, Atletico Madrid’e transfer olmuştu. Burada bir yıl oynadıktan sonra yeniden sarı lacivertli formayı giyen tecrübeli oyuncu, 2015 yılında ise Başakşehir’in yolunu tutmuştu.