"Emret komutanım"

Meğer Gül ve Gates’in üzerınde de bir  “Baş Komutan”  varmış. ABD Silahlı Kuvvetlerin Başkomutanı durumunda olan George W. Bush, Washington’daki Oval Ofisinde, Başbakanımızın sırtını okşayıp,   “Aferin”  çekerken, sanki ordumuzun da Başkomutanı imiş gibi emrediyor:  “Kuzey Irak operasyonunu en kısa sürede sona erdirin”
AKP hükümeti, esas vaziyete geçip  “Emret Komutanım”   diyebilir! Ama Türk Ordusunun buna  itaat etmeyeceği muhakkak... İtaatin, söz konusu olabilmesi bile onur kırıcı! 
Nitekim ordumuzun gerçek Başkomutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Bush’un ve Gates’in ağızlarının payını verdi:  “Ben de aynı suali Savunma Bakanı’na sordum. Kısa süre izafi bir kavram, bazen bir gün, bazen bir senedir. Biz 24 senedir terörle mücadele ediyoruz. Onun için bizim terörle mücadelemiz devam edecek” dedi...
İnşallah, Washington’daki  “Başkomutan” ve ABD Savunma Bakanı Gates bu mesajı doğru almışlardır! 
 Benim içinden  “Yaşa, varol Harbiye -yıkılma satvetinle”  demek geliyor...  Bugünkü Türk Ordusunu bu sözler ifade ediyor. Harp Okullarında yetişmiş, irfan almış Komutanların görev ve ruh haletleri bu sözlerde! 
Buna karşılık Bush’un “son emri” hem Amerika’nın Kürt konusundaki gerçek tavrını, hem de, konunun gerçek boyutlarını anlatıyor. Kısaca, ABD Kürtlerden vazgeçemez ve Türk Ordusunun, Amerika’nın Kürt muhafızlarını gücendirmek, kaybetmek pahasına bu işi bitirmesine razı olamaz! “Mutabakat, istihbarat paylaşımı, Generaller arasında koordinasyon”  vb. oyalama ve savsaklamadır!
Bush ve Gates ağızlarından baklayı çıkardılar; Kürtleri kurtarmak için sorunun “silahla değil diplomatik yollardan, barışla çözülmesini” istiyorlar. Ve bu bizim liboşlarla denk düşen sözleri, kendi sorununu barışla çözemeyen - çözemeyecek olan Amerikalılar söylüyor!
 Türkiye açısından  “Barışçı çözüm” ülkenin parçalanması demek! TSK’nın asli  görevi de evet, “ölüm” pahasına TC’yi korumak ve savunmak... Komutanlar antlarına ihanet edemezler.  Görevlerini yabancılara ihale ve emanet edemezler!.

VE SON DAKİKA;   
Bu yazıyı yazdıktan hemen sonra Genelkurmay Başkanlığı şöyle bir açıklamada bulundu;  “Harekatın başlangıçtaki hedeflerine ulaştığı değerlendirilmiş; birliklerimiz arazi arama ve taramaları yaparak, 29 Şubat 2008 sabahı itibarıyla yurt içindeki üs bölgelerine dönmüşlerdir” Genelkurmay, harekâtın devam ettiğini ve edeceğini daha dün söylemişti. Yine daha dün, Bush’un sözünü ettiği “kısa” sürenin  “izafi”  olduğunu ifade etmişti... Anşalılan “izafiyet”  duruma göre değiştiriliyor. Ben harekatın hedeflerine ulaşıp ulaşmadığını tartışacak değilim. Fakat, acaba atılan taşa değdi mi diyorum.
Asıl şık olmayan, bu dönüşün Bush ve Gates’in “istekleriyle” eş zamanda uygulanmış olması. Açık söylüyorum, bu karar Genelkurmaya ve Türk Ordusuna gölge düşürecek, tarihe böyle geçecektir. Ayrıca ve daha da önemlisi, terör ve bölücülükle mücadele tavsayacaktır. İnşallah bilemediğimiz mülahazalar vardır! Yaralı aslanın dediği gibi, “Hiçbir şeye üzülmem de farelerin, sincapların bundan sonra bayram havasında Türk Ordusu ile alay etmelerıne yanarım!..”

Yazarın Diğer Yazıları