“En Çok Desteği AKP’den Buluruz”

“En Çok Desteği AKP’den Buluruz”
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanı’nın yetkilerinin kısıtlanması durumunda en büyük desteği AKP’li vekillerin vereceğini söyledi.

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, Muharrem İnce’nin yeni sistemdeki geniş yetkileri kullanmayacağının altını çizerek "Referandumda da söyledik. Muharrem İnce birçok yetkiyi kullanmayacağını söylüyor. Size iddialı ve gerçek bir şey söyleyeyim. Bunların tasarladığı sistemde Muharrem İnce Cumhurbaşkanı olsun, bizim de 300 vekilimiz olsun. Biz yetkiyi kullanmasın sistemi değiştirelim diyelim en çok desteği AK Parti'den buluruz." şeklinde konuştu.

Haber Türk televizyonunda canlı yayında soruları yanıtlayan Özel, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalacağını düşündüklerini belirterek “Seçim ilk turda bitecek demek çok iddialı olur. Kuvvetli ihtimalle ikinci tur olacak. 8 Temmuz'daki iptaller yüzde 30 civarında. Tüm seçmenlerimizin 8 Temmuz'da da 24 Haziran'da oy kullandıkları yerde bulunması gerekiyor. İlk turun sonunda Millet İttifakı'nın içindeki partilerden kimin adayı ikinci tura kalırsa seçmenin destek vereceğinden hiç şüphemiz yok. Ben sahada size oy vermem diyen ne İYİ Partili ne SP'li duydum. Millet İttifakı'nın 300'ü aşacağını düşünüyorum. Cumhur İttifakı'nın dışındaki partilerin 60 ila 80 vekil alacağını düşünüyorum. Millet İttifakı'nın hedefi 300 milletvekilidir.” dedi.

FETÖ lideri Gülen’in Türkiye’ye iade talebi dosyasını inceleyen heyetin, Muharrem İnce’nin iddialarını destekler nitelikte bulgulara ulaştığını söyleyen Özel “Sayın İnce'nin kaygılarını doğrular nitelikte bulgulara ulaştılar. İddiamızın arkasındayız. Uluslararası hukuk kuralları belli. Belge ve bilgilerde bunlarda bir şey yok diyemedik. Rapor da yazıldı. İnce'ye de rapor iletildi. İnce elbette açıklayacak, bize 10 gün sonra gel diyenler şimdi Muharrem İnce'nin takdir edeceği zamanı beklemek zorunda.” ifadelerini kullandı.