İstatistik yayınlandı: En çok indirilen mobil oyunlar

İstatistik yayınlandı: En çok indirilen mobil oyunlar
Mobil sektörün önemli analiz araçlarından Sensor Tower, temmuz ayının en çok indirilen mobil oyunların listesini yayınladı.

Sensor Tower''ın raporuna göre; Temmuz ayının birincisi Kitka Games tarafından geliştirilen Stumble Guys oyunu oldu. 30.5 milyon indirme alan mobil oyuna en çok ilgi gösteren ülkeler yüzde 19,4 ile Endonezya ve yüzde 10,4 ile ABD olarak kaydedildi.

Listenin ikinci sırasında Kiloo ve SYBO Games tarafından geliştirilen Subway Surfers yer aldı. 26.2 milyon indirme alan oyunu en çok indiren ülkelerse yüzde 15 ile Hindistan ve yüzde 10,3 ile Brezilya olarak kaydedildi. Öte yandan son üç haftadır genel sıralamada en üstteydi, ancak geçtiğimiz ay bu son buldu ve ikinci sıraya gerilemiş oldu.

Küresel mobil oyun sektörü, Haziran 2022’de App Store ve Google Play Store’da 4,8 milyar indirme sayılarına ulaşmış oldu. 2021 yılının aynı dönemine göre yüzde 1,5 oranında artış yaşamıştı. Haziran ayında mobil oyunlara en çok ilgi gösteren ülke ise 784 milyon indirme ile toplam yüklemelerin yüzde 16,2’sini oluşturan Hindistan olarak kaydedildi. ABD, yüzde 8,6 ile ikinci ve Brezilya ise yüzde 8,5 ile üçüncü sıraya yerleşti.

İlgili Haberler