En düşük emekli maaşına 'ara zam' tarihi belli oldu: Bakan Işıkhan resmen açıkladı

En düşük emekli maaşına 'ara zam' tarihi belli oldu: Bakan Işıkhan resmen açıkladı
Temmuz ve Ağustos ayında yaşanan rekor enflasyonların karşısında tamamen eriyen emekli maaşları için Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat verirken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emekli aylıklarında yapılacak artış için tarih verdi.

Seçim öncesi emeklilerin oyunu alabilmek için en düşük emekli maaşını 3500 liradan 5500 lira seviyesine yükselten AKP iktidarı, emeklilerin aylıklarında Temmuz ayında yapılan artışı ise 'kök maaşa' getirerek, halihazırda 7500 lira alan milyonlarca emekliye fiilen hiçbir zam yapmamış oldu.

EMEKLİLER İÇİN ZAM TARİHİ BELLİ OLDU

Yıl içerisinde hızla artmaya devam eden enflasyonun Temmuz ve Ağustos aylarında tavan yapmasıyla birlikte emekli maaşları, hayat pahalılığı karşısında tamamen erirken, emeklinin beklediği müjdeli haber Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan geldi.

16 Temmuz tarihinde tatile giren Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), 1 Ekim'de yeniden mesaiye başlayacak. Işıkhan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emekli maaşlarına yönelik kendilerine talimat verdiğini belirterek, artışın hayata geçirilmesi için Meclis'in açılış tarihini işaret etti.

Kanuna göre emekli aylıklarında artış için TBMM tarafından yeni bir kanun teklifinin kabul edilmesi gerekmekte. Muhalefet, enflasyon karşısında eriyen emekli maaşları için iktidara çağrıda bulunarak, milyonlarca emeklinin Ekim ayına kadar bekleyemeyeceğini ve Meclis'in acilen toplanarak zam teklifini görüşmesi gerektiğini belirtti.

"CUMHURBAŞKANI BİZZAT TALİMAT VERDİ"

Çorum ziyaretinde vatandaşların sorularını yanıtlayan Bakan Işıkhan, emeklilerin yaşadığı rahatsızlıklar noktasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendilerine yönelik bizzat talimat verdiğini aktarırken, yapılacak artış için çalışmaların devam ettiğini duyurdu.

Yasaya göre Ocak ayı itibariyle emekli maaşlarına zam yapması zorunlu olan iktidarın, Ekim ayına kadar beklemesi emekliler tarafından tepki görürken, 7500 liralık ücret ile Ekim ayına kadar yaşamanın imkansız olduğundan dert yanan emekliler, milletvekillerini olağanüstü şekilde Meclis'te toplanmaya davet etti.

"TÜM KESİMLERİN GÖNLÜNÜ ALACAĞIZ"

Erdoğan, son olarak geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu açıklama ile emeklilerin yaşadığı mağduriyetin farkında olduğunu belirterek ""Asgari ücret ve emekli maaşlarıyla ilgili bir huzursuzluk ortaya çıktı. Kamu işçisi, memuru nasıl ortada bırakmadıysak çalışanından emeklisine hiç kimsenin mağduriyetinin kalıcı olmasına rıza göstermeyiz. Kendini mağdur hisseden tüm kesimlerin gönlünü mutlaka alacağız. Bunu da çok gecikmeden yılbaşı civarı neticeye ulaştırmayı bekliyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Öne Çıkanlar