En fazla güvenlik açığını Android verdi!

En fazla güvenlik açığını Android verdi!
Milyonlarca akıllı cep telefonunda yer alan Android işletim sistemi 2019 yılında en çok güvenlik açığı veren işletim sistemi olarak kayıtlara geçti. Android’in irili ufaklı 414 güvenlik açığı verdiği öğrenildi.

Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü’nün paylaştığı verilere göre, 2019 yılında en çok güvenlik açığı veren işletim sistemi milyonlarca cep telefonunda bulunan Android oldu. Listenin ikinci sırasında Linux yer alırken Windows Server 2016 ise kendine üçüncü sırada yer buldu.

TheBestVPN’in yaptığı haberde 2019 yılında en çok açık veren işletim sistemlerinin sayıları paylaşıldı ve listenin zirvesinde Android yer aldı.

1583574845584-an.jpg

İKİNCİ SIRADA LINUX VAR

webtekno'nun haberine göre; National Institute of Standards and Technology’nin (Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü) Ulusal Güvenlik Açığı Veritabanı tarafından paylaşılan grafik, Android işletim sisteminin 2019 yılı boyunca irili ufaklı toplamda 414 güvenlik açığı verdiğini gösterdi.

Listenin ikinci sırasında Linux yer alırken üçüncü sırada Windows Server 2016 kendisine yer buldu.

Android, diğer işletim sistemlerine göre çok da fazla bir açığa sahip olmasa da diğer platformalar arasındaki fark düşünülünce işletim sistemine olan güven azalıyor gibi duruyor. Listenin ikinci sırasında yer alan Linux, 2019 yılında 360 açık vermişken Windows Server, Linux’ü 357 açıkla takip ediyor.