En küçük sığınmacı ikinci kez kurtarıldı

En küçük sığınmacı ikinci kez kurtarıldı
Türkiye ile AB arasında imzalanan geri kabul anlaşması sonrasında sahil güvenliğin kaçak geçişleri engelleme operasyonları artarak devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde yapılan operasyonlarda yeni doğmuş bir bebek şişme bottan kurtarılmıştı. Aynı ailenin ikinci kaçma girişimine de Sahil güvenlik operasyonu geldi. Bebek kurtarıldı.

Sahil Güvenlik Komutanlığı unsurları, Çeşme ilçesinde yasa dışı yollardan Yunan adalarına geçmeye çalışan 83 sığınmacıyı kurtardı. Denizde zor şartlarda yolculuk yaparken 3 gün önceki operasyonda kurtarılan yeni doğmuş Eyisa bebek ve ailesi de tekrar kurtarılan sığınmacılar arasındaydı.

Edinilen bilgiye göre, Ege Denizi'nde yasa dışı geçişlerin önlenmesine yönelik çalışma sürdüren Sahil Güvenlik Komutanlığı unsurları, Çeşme açıklarında 2 lastik botla Yunanistan’ın Sakız Adası'na geçmeye çalışan sığınmacı grubunu tespit etti. Ekiplerin müdahalesiyle, 2 botta bulunan aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 83 sığınmacı kurtarılarak TCSG Güven gemisine alındı.

KURTARILIP SERBEST BIRAKILMIŞTI

Kurtarılan sığınmacılar, kayıt işlemlerinin ardından İzmir Göç İdaresi Müdürlüğüne gönderildi.
Eyisa bebek ve ailesinin de aralarında bulunduğu sığınmacı grubu, hava şartlarının olumsuzluğuna rağmen Yunan adasına geçmek için lastik bokla açıldıkları Ege Denizi'nde zor şartlarda yolculuk yaparken Sahil Güvenlik unsurlarınca kurtarılmış, Çeşme’deki hastanede sağlık kontrollerinden geçirilmelerinin ardından teslim edildikleri İzmir Göç İdaresi Müdürlüğü ekiplerince işlemleri yapılmasının ardından serbest bırakılmıştı.