Endonezya’da bir deprem daha

Endonezya’da bir deprem daha
Endonezya'nın turist adalarından Lombok'ta 7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremde çok sayıda bina yıkılırken yapılan açıklamada ölü sayısının 91 olduğu ifade edildi.

Son günlerde oldukça hareketlenen Endonezya’nın Lombok Adası’nda dün yaşanan depremin zararı artıyor… Geçen haftalarda da ufak çaplı sallantıların olduğu Lombok Adası’nda dün meydana gelen 7.0 büyüklüğündeki depremin ardından ölü sayısı her dakika artıyor. Yetkililer bugün resmi olarak ölü sayısının 91 olduğunu duyurdu.

Endonezya’nın turistik adası Lombok’ta bir hafta içerisinde meydana gelen ikinci depremin ardından turistler bölgeyi terk ederken Endonezyalı yetkililer yaralı sayısının 209 olduğunu ve bunların sağlık kontrollerinin devam ettiğini duyurdu. Özellikle bölgenin kuzeyinin sallantıdan ciddi oranda etkilendiğini açıklayan yetkililer, birçok binanın çöktüğünü ya da çok ciddi hasar aldığını açıkladı. Lombok bölgesinde ulaşım ve elektrik kesintisinin meydana geldiği açıklanırken, adaya yardımın gemilerle gönderilebildiği aktarıldı.

Yaralananların sadece Endonezya vatandaşı olduğu ve hiç yabancı turistin yaralanmadığı ifade edilirken, depremin şiddetinin yakınlardaki Bali Adası’nda da hissedildiği ve iki kişinin de orada hayatını kaybettiği vurgulandı.

Depremin ardından turistler Lombok’un Mataram kasabasından havaalanlarına doğru ilerlerken, AirAsia Group CEO’su Tony Fernandes ile birlikte Garuda Indonesia Havayolları ve Lion Air, ek uçuşlar için hazırlık yapacaklarını duyurdu.

ATEŞ ÇEMBERİNDE”

Lombok’ta Temmuz ayı sonunda da şiddetli bir deprem meydana gelmişti. 6.4 büyüklüğündeki depremde 16 kişi hayatını kaybetmişti. Endonezya, “Ateş Çemberi” olarak adlandırılan Pasifik Okyanusu’ndaki 40 bin kilometrelik deprem kuşağında yer alıyor. 2004 yılında Endonezya’nın Sumatra Adası’nda yaşanan 9.1 büyüklüğündeki deprem sonucu 230 bin kişi hayatını kaybetmişti.