İnsan omurgasından çanta kaburgadan ceket yaptı

İnsan omurgasından çanta kaburgadan ceket yaptı
Endonezyalı moda tasarımcısı Arnold Putra, insan omurgasından çanta, kaburga kemiklerinden ceket tasarlayıp ürünlerini binlerce dolara satışa çıkardı ancak yakayı ele verdi. Çanta istediği fiyat ise 5 bin dolar. 

Çılgın modacıya polis baskını

Haber3''te yere alan bilgilere göre, Endonezyalı moda tasarımcısı ziyaret ettiği Afrika''nın çeşitli kabilelerine yaptığı ziyaret sırasında temin ettiği insan uzuvlarından çanta, ceket ve eldiven gibi ürünler yapıp satınca polis tarafından yakalandı. 

Tasarımcı Arnold Putra dünyanın farklı yerlerindeki kabileleri ziyaret etmekten de büyük bir keyif alıyordu. Özellikle Afrika''daki farklı kültürleri tanımak ve kabile insanlarının yaşam tarzlarına yakından şahit olmak istiyordu. Bu sebeple sık sık dünyanın dört bir yanındaki kabileleri ziyaret ediyordu.

Fakat iddialara göre Putra''nın kabile ziyaretlerinin arkasında, farklı kültürleri yakından tanıma isteğinden fazlası vardı. Putra''nın Afrika''daki kabileleri ziyaret etmesi, sıra dışı tasarımları da göz önüne alınınca büyük tepkiyle karşılanıyordu! Binlerce insan, Putra''nın tasarımları için kullandığı insan kemiklerini bu kabilelerden temin ettiğini düşünüyordu.

Putra''nın koleksiyonu insan omurgasından yapılmış çantadan ibaret değildi. İnsan omurgasından yaptığı çantanın yanı sıra, kaburga kemiklerinden tasarladığı bir ceket ve parmak kemiklerinden ürettiği eldivenler de Putra''nın tasarımları arasındaydı! Öte yandan, Putra''nın tasarımlarına "malzeme" olan şeyler sadece insan uzuvları da değildi.

Putra, tasarımlarında timsah derisi ve dili gibi şeyler de kullanıyordu! Üstelik Putra, bu ürünleri zaman zaman satışa da çıkartıyordu. Örneğin, insan omurgasından tasarladığı çantaya 5.000 dolar fiyat biçmişti.

Arnold Putra, tasarımlarının çoğunun gerçek olmadığını iddia etse de, kanıtlar tersini söylüyordu. Brezilya polisi, Singapur''a gönderilmek üzereyken bir kargo paketi ele geçirmişti. Paketin sahibi Putra''dan başkası değildi. Paketten çıkanlar, Putra için sıradan şeyler olsa da şaşkınlık vericiydi. Çünkü ele geçirilen pakette bir insan eli ve 3 adet plasenta bulunuyordu.

Brezilya polisi soruşturmasını derinleştirdiğinde, insan eli ve plasentanın bir anatomi laboratuvarından temin edildiğini öğrendi. Bunun üzerine, laboratuvarda çalışan ve Putra''ya yardım ettiği iddia edilen bir profesör gözaltına alındı.

Arnold Putra avukatı aracılığıyla yaptığı savunmasında, sadece insan omurgasından bir çanta ve kaburga kemiklerinden bir ceket tasarladığını, diğer tasarımların gerçek olmadığını söyledi. Üstelik bu kemikleri Kanada''da legal yollarla temin ettiğini, herhangi bir kabileden hiçbir zaman insan kemikleri almadığını da ekledi. Tüm bu olanlardan sonra birçok insan Purta''yı "şeytan" olarak niteledi.

İlgili Haberler