Enflasyon atamayla düştü

Birkaç gündür "bayram sevinci" yaşıyoruz. Yazılısından sözlüsüne medyamız enflasyondaki düşüşü büyük bir kampanya ile kutluyor. İddia edilen rakamlar TÜFE'de yüzde 21,62. ÜFE'de ise 38,54. Demek ki biri kırklardan diğeri ellilerden bu hâle gelince, sevinçten ne yapacağımızı bilemez hâle geldik. Size bir şey söyleyeyim mi, girdiğim hiçbir markette düşüş görmüyorum. Hatta süt ürünlerindeki zıplamalar devam etmekte.

Hüseyin Movit, daha dört gün önce müjdeyi verdi: "Kebir Trabzon tereyağının gurme cinsinin kilosu 51 lira." Bir hafta önce ben de yazdım Ünileveler'in Becel'i 15 liraya fırladı. Alt tarafı palm yağı kökenli margarin. Yani ot. Hayattaki tek zevkim peynirde 25 kuruşluk düşüş görsem mutlaka yansıtırım. Sahi damacana ve pet şişelerdeki sulara getirilen indirim nerede. Su bayimize sordum; "Hâlâ 11 lira alıyorsun?" Cevabı "Abi, Türkiye'de hiç fiyat düşer mi?"

Kaydırma

TÜİK -Türkiye İstatistik Kurumu- başkan yardımcısını değiştirirseniz çığ da düşer enflasyon da! İlhan Öztrak "Mutfak yanıyor!" derken yerden göğe kadar haklı. Fakat bu lafın patenti bana ait. Bir başka hatırlatma daha yapmak istiyorum. Yenip içilmiyorlar ama temizlik ve kâğıt ürünlerine iyi bakın. 32'lik tuvalet kağıdı 52,95. 12'lik kağıt havlu 27,90 ve 200'lük peçete 8,50 liradan satılıyor. İnanmayanlar Migros'a girip etiketleri kontrol etsin.

Size bir şey söyleyeyim mi bu enflasyon düştü dalga dubaraları hep emekliye ve asgari ücretliye zam tarihi geldiğinde ortaya çıkıyor!

***

Bip at, izi kalsın...

"Ekrem İmamoğlu, CHP'nin İstanbul Büyükşehir adayı olur mu?" sorusu, yeni gündem. Tartışmaya lafım yok. Ancak, konu işlenirken mesnetsiz iddiaların ortaya atılması üzücü. Hele bunu bir hukukçunun, Mehmet Sarı'nın ağzından işitmek gerçekten çirkin. Bu zatın ayrıca "Türkiye Adalet Araştırma Merkezi Başkanı" kartviziti taşıması düşündürücü. Dr. Av. Sarı bu karalamacılığı yaparken kime güveniyor? Oysa, bu tip iftiraların kırıntısını sergileyenler seri tazminatlara mahkûm ediliyorlar.

Beylikdüzü Belediye Başkanı İmamoğlu'nu tanırım. Hatta bir ameliyatım sonrası beni hastanede ziyaret edecek kadar sosyal yanı olan insan. Bölgesinin belediye başkanlığını Ak Parti'nin elinden rahat bir şekilde aldı. Sempatik ve çalışkan. Herkes seviyor.

Yeniden Mehmet Sarı'nın sallamalarına gelince, inşaatçılık ne zamandan beri suç oldu? Kaldı ki İmamoğlu ailesi üç nesildir bu işi yapıyor. Sarı'nın saydığı sitelerin tamamının onayı Beylikdüzü'ndeki Ak Parti yönetimi zamanında alınmıştı. Bilindiği gibi Büyükşehir zaten aynı ekibin elinde. Sarı elinde bilgi ve belge varsa hukuki yollara baş vurmalı. "Bip at, izi kalsın" metodu kimseye yakışmıyor. Hele bir hukukçuya...

Bir başka konu

Tarafsız Bölge'de rahatsızlık duyduğum diğer mesele Atatürk'ü umursamama çabalarıydı. Büyük Önderin heykelinin yıllardır durduğu yerden sökülüp, Bayburt belediyesinin hurdalığına bırakılmasına karşı vurdumduymazlık da rahatsız edici idi. Berhan Şimşek'in açtığı konu sırasında sergilenen mimikleri kabullenmek mümkün değildi. Devamlı istihza ve kamış atmalarıyla yıldızını parlatan! Zafer Şahin'in şu cümlesini kayda geçmek istiyorum; "Atatürk'le sorunumuz yok!" Bir dahaki programda bu cümleyi biraz daha açmasını talep ediyorum. Haaa "Onu seviyoruz. Bu ülke kendisine medyunu şükran." demesini de beklemiyoruz. İstediğimiz biraz daha saygılı tavır. Şahin'in özelliklerinden biri sokuşturmaları. Örneğin, "Kılıçdaroğlu o seçim oy atabilseydi, fark bu kadar açılmazdı!" diyebiliyor. Bu zat ciddi ciddi StandUp'ı düşünmeli.

Ahmet Hakan Coşkun'un bu defa işi her zamankinden zor oldu. Kapışmalar ve "Son sözü ben söyleyeceğim!" mücadelesi yüzünden programa zorunlu aralar vermek ihtiyacını duydu. TBMM başkan vekillerinden farksız hâle geldi. Gecenin diğer isimleri Hilmi Daşdemir ile Mustafa Balbay'ın varlıkları ise belli olmadı. Pasif kaldılar.

***

Aile kumpanyası

Uzun süre TV 8'de sezon açacağından bahsedilen Güldür Güldür, SHOW TV'de başladı. Bence yanlış kurgulu bir başlangıçtı. Ali Sunal ve kız kardeşi Ezo'ya alışkanlığımız vardı. Bu defa anne Sunal'a da gösteri yaptırıldı.

Baştan sona değerlendirince geçer not aldı diyebilirim. Fakat tehlikeli yanını da görebiliyorum. Bu yol devam ettirilirse iki bölüm sonra malzeme bitecektir. Aziz Bey'e tavsiyem mutlaka profesyonel senaryo grubu oluşturması. Yoksa "cepte akrep besleme"nin sonucunu fena hâlde görecektir.

...

GÜNÜN SÖZÜ

Zamanın kime dost, kime düşman olacağı bilinmez. W. Shakespeare

 

Yazarın Diğer Yazıları