Engelli vatandaşın işsizlik ve Suriyelilerle ilgili sözleri gündem oldu

Engelli vatandaşın işsizlik ve Suriyelilerle ilgili sözleri gündem oldu
Engelli bir vatandaşın, "Yüzde 45 engelliyim, Suriyeliler ucuza ve sigortasız çalıştığı için iş bulamıyorum. Engelli paramı bile alamıyorum. İkinci sınıf vatandaşa düştük " şeklindeki sözleri gündem oldu.

Yüzde 45 engeli bulunan vatandaşla yapılan sokak röportajı, izleyenlerin yüreklerini dağladı.

Görüntülerde engelli vatandaşın işsizlik ve Suriyelilerle ilgili sözleri dikkat çekerken, video kısa bir süre içerisinde sosyal medyada hızla yayıldı.

Suriyelilerin ucuza ve sigortasız şekilde çalışmasına isyan eden engelli şahıs, ikinci sınıf vatandaş konumuna düştüklerini belirterek şu ifadeleri kullandı:

"İşsizlik sorununun nedeni ney? Çok güzel bir soru. Abi engelliyim, yüzde 45 engelliyim, iş bulamıyorum. Benim gibi engelli olan vatandaşlar iş bulamıyor. Fabrikaya gidiyorsun, fabrika seni almıyor. Niye? Suriyeliler bizden ucuza çalıştığı için, sigorta olmadığı için sana iş vermiyorlar. Ben burada boyacıyım, ayakkabı boyuyorum. İnan ki işsizlik umrumda değildir. Biz ikinci vatandaşa düştük, yeter kardeşim. Sayın Recep Tayyip Erdoğan, sesimizi duysun artık yeter. İşsizlik ya. Ya engelliyim, engelli paramı alamıyorum. Yüzde 45 engelliyim kardeşim alamıyorum yeter ya."