Engellilere özel diş hastanesi

Engellilere özel diş hastanesi
Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde engelli bireyler için oluşturulan Engelsiz Ağız ve Diş Hastanesi hizmete açıldı.

Engelli bireyler için yapılan Engelsiz Ağız ve Diş Hastanesi hizmete açıldı. SDÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Timuçin Baykul, "Bir ilki gerçekleştirdik ve engelli hastalarımız için Engelsiz Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'ni hizmete açtık" dedi.

"YATAKLI TEDAVİDE MÜMKÜN"

SDÜ Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi yanında yapımına 2018 yılında başlanan ve kısa sürede tamamlanan Engelsiz Ağız ve Diş Hastanesi, 1 Şubat'ta tedavi hizmetlerine başladı. SDÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Timuçin Baykul, engelli bireyler, geriatrik hastalar (yaşlı), diş hekimi koltuğu korkusu olanlar ve çocuk hastalar gibi çok geniş portföyde hastaya hizmet vermeye başlayan hastaneye 72 ilden hasta geldiğini, hastanede yataklı tedavi hizmeti de verildiğini söyledi.

“TÜM AMELİYATLARA UYGUN”

Dünyada yapılan tüm ağız cerrahisi ameliyatları ve diş tedavilerinin hastanelerinde yapılabildiğini vurgulayan Dekan Prof. Dr. Baykul, "Bu tedavileri ve cerrahi girişimleri yapabilecek yetişmiş bir ekibimiz var. Ameliyathane şartlarımız gayet iyi. Bunların içinde çenelerde görülen en basit gömülü diş ameliyatlarından, kist tümör ameliyatlarından tutun da alt çene üst çenenin yerinin değiştirildiği, hastaların ağzını açamadığı, eklem şikayetlerini de kapsayan tüm ameliyatlar şu anda yapılıyor" diye konuştu.

“ÖZEL AMELİYATHANE”

Özellikle zihinsel engelli hastaların diş muayenelerinin yapılmasının çok güç olduğunu aktaran Prof. Dr. Baykul, "Biz bu açıdan hastanemizde özellikle zihinsel hastalarımızın diş tedavilerini sedasyon altında genel anesteziyle yapabilmek için 2 ameliyathanemizde de tüm ekipmanlarımızı buna göre yaptık. Tedavi sonrası hastanın dinlenebilmesi için de 1 ve 2 kişilik odalarımız mevcut" dedi.