Engin Altay'dan Devlet Bahçeli'ye: "Erdoğan'ın gözlerinin içine bak yeter"

Engin Altay'dan Devlet Bahçeli'ye: "Erdoğan'ın gözlerinin içine bak yeter"
"FETÖ'nün siyasi ayağı" tartışmalarına ilişkin konuşan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, "Bahçeli dese ki Erdoğan’a Yurtta Sulh Komisyonu üyeleri kim diye sorsa. Bize bağırma, Erdoğan’a da bağırma, onun gözlerinin içine baksan yeter" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM'de düzenlediği basın toplantısıyla Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 'FETÖ'nün siyasi ayağı araştırması için “Meclis’i buna karıştıramazsın" ve "Haydi ispatlayın" sözlerine yanıt verdi. 

Altay, delil olarak, 15.06.2013 tarihinde Türk Telekom Arena İstanbul'da "Recep Tayyip Erdoğan'ın Fethullah Gülen'e övgü ve davet konuşması"nı örnek gösterdi. 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye de seslenen Altay, şöyle konuştu:

"İşte bu meclis araştırma komisyonu raporunu kim basılmasını engellediyse kim bastırmadıysa siyasi ayak odur. Şimdi bu raporu kim ortadan kaldırdıysa siyasi ayak odur. Kim bu raporu çaldıysa siyasi ayak odur herhalde. Sayın Bahçeli, 26 Temmuz 2016’da kurulan 3 ay çalışan komisyonun raporu kim ortadan kaldırdıysa siyasi ayak odur. Keşke bu konuda Bahçeli ile Erdoğan bu konuda göz göze gelse. Bahçeli dese ki Erdoğan’a Yurtta Sulh Komisyonu üyeleri kim diye sorsa. Bize bağırma, Erdoğan’a da bağırma, onun gözlerinin içine baksan yeter. Kim yönetiyor bu ülkeyi?"