Engin Altay'dan Erdoğan'a: "Kılıçdaroğlu'na neden dava açmıyorsun?"

Engin Altay'dan Erdoğan'a: "Kılıçdaroğlu'na neden dava açmıyorsun?"
Katıldığı bir radyo programında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrıda bulunan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, "Kılıçdaroğlu sana PKK’ya, IŞİD’e ve FETÖ’ye yardım ve yataklık yaptın diyor, neden dava açmıyorsun?" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Best FM’de Ufuk Karcı’nın sorularını cevaplandıran Altay, çok tartışılan “10, 11 ve 12 Mart tarihlerinde, tüm İstanbullular, İmamoğlu’nun kazandığını hissedecek” açıklamarını tekrarladı.

Altay, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da dikkat çeken bir çağrıda bulundu.

"NEDEN DAVA AÇMIYORSUN"

Engin Altay, şunları söyledi:

“Herkes hatırlasın... 7 Haziran-1 Kasım 2015 arasında, Türkiye’de bomba patlatmayan terör örgütü kalmadı. PKK, IŞİD, DHKP-C ve hepsi. 1 Kasım’da bu kesildi. Kemal Kılıçdaroğlu, Tayyip Erdoğan’a dedi ki; ‘Ey Erdoğan, sen FETÖ’ye, PKK’ya, IŞİD’e, DHKP-C’ye yardım ve yataklık ediyorsun’ dedi. En az 100 kere söyledi. Ben şimdi buradan Cumhurbaşkanı'na soruyorum, 'sen, Man adası davası için Kılıçdaroğlu’na 1 milyonluk dava açıyorsun. Sana PKK’ya, IŞİD’e ve FETÖ’ye yardım ve yataklık yaptın diyor, neden dava açmıyorsun? Ne ceza, ne de tazminat davası neden açmıyorsun? Neden, suç duyurusunda bulunmuyorsun?' Çünkü AK Parti’nin içerisinde hala FETÖ’cü olanlar var. Bunları biliyoruz. 15 Temmuz’da AK Partililer güya ilişkisini FETÖ ile kestiler. 15 Temmuz’dan sonra Melih Gökçek, Kadir Topbaş neden koltuklarından kaldırıldı? Bunlar FETÖ ile ilişkilerini kesmedikleri için görevlerinden alındı. Bir de Fettah Tamince vakası var. Neden? Diyor ki: 'Pensilvanya’ya çok gittim. Kiminle gittin? Hatırlamıyorum' diyor. Bu adam da FETÖ ile görüştüğüne dair tüm işaretler var, ancak yine de devletin en büyük ihaleleri buna veriliyor.”