Vitamin deposu olan enginar sıkça tercih ediliyor. Ancak enginarın bazı püf noktaları bulunuyor.
Enginar yemeğinin püf noktaları
Enginarı pişirirken bazı adımlara dikkat etmek gerekiyor. İşte detaylar…
Haberi Paylaş
1
12
Özellikle enginarın çiğ kalmaması için birkaç adıma dikkat etmek gerekiyor.
2
12
ENGİNAR NASIL YAPILIR?
3
12
Havuç ve patatesler küp şeklinde doğranır ve yıkanıp bir kenarda bekletilir.
4
12
Ardından sebze tencereye alınır ve sebzelerin üzerini geçecek kadar su eklenir.
5
12
10 dakika bir haşlamadan sonra sebzeler suyundan süzülür.
6
12
Püf nokta buradadır sebzelerin biraz diri kalması gerekiyor.
7
12
Bezelyeyi de bir tencereye koyarak üzerini geçecek kadar su eklenir.
8
12
Yaklaşık 10 dakika kadar haşlandıktan sonra bezelyeler suyundan süzülür.
9
12
10
12
11
12
12
12
Kaynak:
Haber Merkezi