Yeniçağ Gazetesi
05 Aralık 2025 Cuma
İstanbul 13°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyon
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkari
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • İstanbul
  • İzmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
E-Gazete

Enginar yemeğinin püf noktaları

Enginarı pişirirken bazı adımlara dikkat etmek gerekiyor. İşte detaylar…

Enginar yemeğinin püf noktaları - Resim: 1

Vitamin deposu olan enginar sıkça tercih ediliyor. Ancak enginarın bazı püf noktaları bulunuyor.

1 12
Enginar yemeğinin püf noktaları - Resim: 2

Özellikle enginarın çiğ kalmaması için birkaç adıma dikkat etmek gerekiyor.

2 12
Enginar yemeğinin püf noktaları - Resim: 3

ENGİNAR NASIL YAPILIR?

3 12
Enginar yemeğinin püf noktaları - Resim: 4

Havuç ve patatesler küp şeklinde doğranır ve yıkanıp bir kenarda bekletilir.

4 12
Enginar yemeğinin püf noktaları - Resim: 5

Ardından sebze tencereye alınır ve sebzelerin üzerini geçecek kadar su eklenir.

5 12
Enginar yemeğinin püf noktaları - Resim: 6

10 dakika bir haşlamadan sonra sebzeler suyundan süzülür.

6 12
Enginar yemeğinin püf noktaları - Resim: 7

Püf nokta buradadır sebzelerin biraz diri kalması gerekiyor.

7 12
Enginar yemeğinin püf noktaları - Resim: 8

Bezelyeyi de bir tencereye koyarak üzerini geçecek kadar su eklenir.

8 12
Enginar yemeğinin püf noktaları - Resim: 9

Yaklaşık 10 dakika kadar haşlandıktan sonra bezelyeler suyundan süzülür.

9 12
Enginar yemeğinin püf noktaları - Resim: 10
10 12
Enginar yemeğinin püf noktaları - Resim: 11
11 12
Enginar yemeğinin püf noktaları - Resim: 12
12 12
Kaynak: Haber Merkezi