Enkaz altındaki Buse ile ilk konuşmayı yapmıştı. Bakan Pakdemirli’nin elinden telefonu aldığı Kızılay görevlisi kadın konuştu

Enkaz altındaki Buse ile ilk konuşmayı yapmıştı. Bakan Pakdemirli’nin elinden telefonu aldığı Kızılay görevlisi kadın konuştu
İzmir'deki depremden sonra enkaz altında kalan Buse Haysılmaz ile ilk teması kuran ve Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli'nin enkaz üzerindeyken telefonunu elinden aldığı Kızılay görevlisi Özlem Baran Tezel yaşananları anlattı.

Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli’nin İzmir’deki depremde enkaz altında kalan ve telefonla konuştuğu vatandaşla ilk teması kuran Kızılay görevlisi Özlem Baran Tezel yaşananları anlattı.

Kızılay görevlisi Tezel, gazetecilere yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Her 15 dakikada bir şarjının bitmesine izin vermeden düzenli aralıklarla konuşarak krizi bir şekilde yönetmeye çalıştık. Hasta göçük altında olduğundan bilgi alamadık. Biz de hastadan bilgi aldık. Bilinci açıktı. Kırığı, çığı var mı, kanaması var mı gibi bilgileri alarak krizi bir şekilde yönetmeye çalıştık. Burada esas tebrik edilmesi gereken kişi Buse çünkü çok güzel dayandı. Bizim için dışardaki 5 dakika Buse için 1 saat. İnşallah diğer kazazedeler de göçük altından çıkacak.

“SABIRLA BEKLEMESİ GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİK”

Tabi ki içeriden acilen çıkmak istiyordu. Sabırla beklemesi gerektiğini söyledik. Erken dönemde hiçbir şey duyamıyordu ama köpeğin sesini duyması umut oldu bizim için. Önemli olan onun ve tüm kazazedelerin dışarı çıkması. Biz Kızılay olarak buradayız. Çobamız, çayımız, suyumuz, tüm ikramlarımızla buradayız. Buse çıkar çıkmaz biz başka bir alana intikal ettik çünkü o sırada görevimiz devam ediyordu.”

NE OLMUŞTU

İzmir’in Seferihisar ilçesinde meydana gelen depremde enkaz altında kalan Buse Haysılmaz ile telefonla ilk teması Kızılay görevlisi Özlem Baran Tezel sağlamıştı. Tezel, Buse ile konuşup bilgi almaya çalışırken enkaz alanına gelen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli bir anda devreye girerek Buse ile konuşmaya başlamıştı. Pakdemirli’nin enkaz üzerinde Buse ile telefonda konuşması büyük tepki çekmişti.

Pakdemirli, ‘Buse' diye seslendiği depremzedeyle konuşurken karşı taraftan, “Kedi sesi çıkarırım” denince şu karşılığı vermişti: Tamam, çok iyi fikir. Biz köpek yollayalım, sen de kedi sesi çıkar. Moralini yüksek tut Buse.

Enkaz altındaki Buse depremden 9,5 saat sonra enkazdan sağ olarak çıkarılıp hastaneye kaldırılmıştı.