Ensar Vakfı'na bir kıyak daha: Denize sıfır bedelsiz arazi

Ensar Vakfı'na bir kıyak daha: Denize sıfır bedelsiz arazi
İzmir’in Urla ilçesi Zeytineli bölgesinde imara açılan denize sıfır 40 dönümlük arazi bir yıl sonra Ensar Vakfı’na 49 yıllığına bedelsiz verildi.

İzmir’in Urla ilçesi Zeytineli bölgesinde denize sıfır olan 40 dönümlük arazi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 2018 yılında yapılan plan değişikliği ile imara açıldı. Arazi için Ensar Vakfı, Hazine, Milli Emlak, Defterdarlık ve İzmir Valiliği ile sözleşme imzaladı. Cumhuriyet''ten Mehmet İnmez''in haberine göre; bir yıl sonra mayıs ayında İzmir’in Urla ilçesi Zeytineli bölgesinde denize sıfır 40 dönümlük arazi gündeme gelen Ensar Vakfı’na 49 yıllığına bedelsiz verildi.

TEPKİLERE NEDEN OLDU

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko ise Ensar Vakfı’na bedelsiz verilip üzerinde var olan yapıların yıkılmasının nedenini Çevre ve Şehircilik Bakanı’na sordu. İlgili bölgedeki var olan binaların önemli bir harcama ile tadilat ve bakımının yapıldığını vurgulayan Beko, büyük bir kamu zararı oluştuğunu ifade etti.

“AKP ZİHNİYETİ DURMUYOR YOLUNA DEVAM EDİYOR”

Oluşan kamu zararının kim ya da kimler tarafından karşılanacağını soru önergesine taşıyan ve çocuklara cinsel saldırıyla gündeme gelen Ensar Vakfı’yla ilgili Beko, “İzmir’in en güzel yerlerinin peşkeş çekilmesi, bedelsiz verilmesi bir yana o yapıların yıkılması büyük bir kamu zararıdır. Tüm bu kamu zararını halkın sırtına yükleyen AKP zihniyeti, durmuyor yoluna devam ediyor. Bu denize sıfır güzelim arazilerin yobazlık üreten vakıflara peşkeş çekilmesine karşı çıkıyor, bu yanlıştan ve kamu zararından bir an önce dönülmesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

RANTA CEVAP YOK

Sorulara karşılık bakanlıktan gelen yazıda, “4706 sayılı kanunun ek 4. maddesinin içeriği ve 324 sıra sayılı Milli Emlak Tebliği uyarınca değerlendirilmektedir” denildi.

Bakanlıktan gelen yazıyı yorumlayan Beko, “Bizim sorularımıza yanıt dahi verilmemiş. Soru diye kanun maddesi yollamışlar. Konu rant olunca cevap veremiyorlar. Uyarıda bulunuyorum. Ne istedilerse verdiğiniz tarikatlar, cemaatler sizin sonunuzu getirdi. Gözünüzü rant, talan, yağma bürümüş. Rant ve soyguna imza atanlara yargı önünde hesap soracağız” dedi.

 

İlgili Haberler