Ensarioğlu, "MHP ile olan ittifakta HDP'nin günahı var"

Ensarioğlu, "MHP ile olan ittifakta HDP'nin günahı var"
Uzun yıllar devam eden AKP-HDP ittifakının bozulmasından dolayı MHP ile yola devam edildiğini belirten AKP’li Ensarioğlu, “HDP’nin 7 Haziran sonrası ve referandumdaki tavrı nedeni ile partimizin MHP ile ittifakı Kürtler tarafından makul karşılandı” dedi.

AKP’nin MHP ile referandum sürecinde başlayan ittifakının ardından attığı adımları ve bölgede yeni politika arayışlarını AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu BirGün’den Hüseyin Şimşek’e değerlendirdi.

HDP'NİN YERİNE MHP GELDİ

AKP-MHP ittifakına değinen Ensarioğlu, bu ittifakın en büyük sorumlusunun HDP olduğunu söyledi. HDP’nin AKP’yi 2010 referandumunda, 7 Haziran sonrasındaki hükümet kurma çabalarında ve başkanlık sistemini içeren Anayasa değişikliği referandumunda desteklemediğine vurgu yapan Ensarioğlu, “Destek vermediğiniz zaman başkasının verdiği desteği sorgulama hakkınız da olmaz. Burada HDP’nin günahı da aranmalı. HDP’nin 7 Haziran sonrası ve referandumdaki tavrı nedeni ile partimizin MHP ile ittifakı Kürtler tarafından makul karşılandı” ifadelerini kullandı.

AKP’DE İSTİFALAR GÜNEYDOĞU’DAN BAŞLADI

İstifaların Doğu ve Güneydoğu’da başlamasının farklı sebepleri olduğunu iddia eden Ensarioğlu, “Bu sadece uzun süre iktidarda kalmanın verdiği bir takım değişim ihtiyacından kaynaklanabilir. Bölgede siyaset yapmanın koşulları çok daha farklı. Bu nedenle bir takım zafiyetler olabilir. Bazen yorgunluk da olmaz. Değişim ihtiyacı gerekir. Bu bir bayrak yarışı ve tazelenmedir. Böyle değerlendirmek lazım” şeklinde konuştu.
 

İlgili Haberler