''Ensar-muhacir'' ve halkı yanıltmak!

''Ensar-muhacir'' ve halkı yanıltmak!

ABD''nin Yunanistan''ı Türkiye sınırından başlamak üzere üslerle donatması "Türk-Yunan savaşı çıkar mı?" sorularının tartışılmasına sebep oluyor!

Oysa savaş, yapılan hazırlıklara bakılırsa Türkiye ile Yunanistan arasında değil Türkiye ile ABD arasında çıkar! Yoksa ABD, Türkiye ile Yunanistan arasında savaşı önleyebilecek siyasi güce ve teknolojik donanıma sahiptir.

Emekli Büyükelçi Onur Öymen, "Baskılara Direnirken" adlı kitabında bu durumu Yunanistan eski Dışişleri Bakanı Pangalos''un Kardak krizi ile ilgili bir anlatımından nakletmişti.

Kitaptaki bu önemli bilgiyi fark eden Güneri Cıvaoğlu da konuyu köşesinde incelemişti...

Onur Öymen''in kitabındaki anlatıma göre Theodore Pangalos, Kardak krizinden yaklaşık altı yıl sonra New York''ta Richard Holbrooke ile bir araya gelmişti. Yemekte konuşulanları Pangalos şöyle anlatmıştı:

"O dönemde yaşananları konuşuyorduk.

''Türkler ve Yunanlılar için çok tehlikeli olan o gece, bir şeyden dolayı çok mutluyum, en azından hiç kimse ölmedi'' dedim.

Holbrooke gülümsedi ve ''Yoo, Theodore, zaten hiç kimse ölmeyecekti'' dedi.

Ben ''Nasıl olur, Türklerle karşı karşıya gelmiştik?'' diye sorunca, Holbrooke, ''Amerikan gemileri, Amerikan mühimmatları ve Amerikan istihbaratıyla karşı karşıya geliyorsunuz. Bizim Türkiye ile Yunanistan arasındaki iki küçük gemimiz sizin teknolojik ve elektronik görüşünüzü bozacaktı, dolayısıyla sizlerin fırlatacağınız füzeler yalnızca balıkları öldürürdü. Başka bir şey değil'' diye yanıtladı."

***

Peki şimdi ABD, Yunanistan''ın Türkiye''ye bakan Doğu tarafını üslerle donattığına ve Türkiye sınırındaki Dedeağaç''a da asker, tank ve helikopter yığdığına göre gerçekte ne yapmaya çalışıyor?

Üstelik Türkiye''de paranın değerini bilerek ve isteyerek düşüren bir iktidar var. Öyle ki AKP Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Eski dönemde maalesef Türk parası çok değerliydi. 1 dolar 1.20 seviyelerindeydi. Bu ortaya ne çıkarıyordu? Olağanüstü yüksek miktarda ithalat... Çok şükür 2013''ten sonraki dönemlerde yavaş yavaş Türkiye bundan uzaklaştı." dedi.

Yine Türkiye ekonomik krizle birlikte "sığınmacılar" diye bir sorun yaşıyor... Suriyelileri Türkiye''ye süren ABD olduğu gibi Afganistan ordusunun askerlerini de İran ve Türkiye ile anlaşmalı olarak Türkiye''ye gönderen de ABD''dir... Yani ABD, karar verdiği anda Türkiye''nin içinde sığınmacıları kullanarak her türlü operasyonu yapabilmek ve kaos çıkarabilmek kabiliyetine sahip olmuştur!

***

ABD askerleri, Dedeağaç''ta tatbikat yaparken arazide düşman cephesi olarak neden Türk mezarlıklarını seçiyor!

Türkiye eş zamanlı olarak içerden ve dışarıdan, ABD ordusu, Yunanistan, Suriye''nin kuzeyinde ABD''nin kurduğu PYD/PKK ordusu, sığınmacılar arasında gelen teröristler ve Afgan ordusunun askerleri tarafından neden kuşatılmıştır? Koca bir ordu, muhacir olur mu?

Türk kadınlarını tacizle görevlendirilmiş gibi hareket eden bazı sığınmacıların daha şimdiden ellerinde silahla dolaşmasına neden izin veriliyor? Halkı sindirmek için mi?

İktidar, içerden kuşatmayı halkın gözünden saklamak için mi ensar-muhacir söylemini kullanmaya devam etmektedir? Ensar-muhacir söylemi halkı yanıltıcı bilgi yaymak değil midir?

***

Öyleyse "Sırf halk arasında endişe, korku veya panik yaratmak saikiyle, ülkenin iç ve dış güvenliği, kamu düzeni, genel sağlığı ile ilgili gerçeğe aykırı bir bilgiyi, kamu barışını bozmaya elverişli şekilde alenen yayan kimse, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılır" şeklinde yasa çıkarmanın amacı nedir?

Gerçekleri kimse yazmasın, konuşmasın diye mi?

Halbuki sınırların açılmasıyla, Türkiye''nin milli güvenliğini tehlikeye atan doğrudan iktidardır.

Türk devletleri tarih boyunca içerde kaos çıkarılarak çökertilmiştir... Bunu hiç unutmamak gerekir...

Yazarın Diğer Yazıları