EPDK Başkanı açıkladı: “Usulsüz faturaları ödemek zorunda değilsiniz”, ödemeyince doğalgazı kesiyorlar nasıl olacak?

EPDK Başkanı açıkladı: “Usulsüz faturaları ödemek zorunda değilsiniz”, ödemeyince doğalgazı kesiyorlar nasıl olacak?
EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, A Haber’de konuştu. Yılmaz, “Usulsüz faturalı ödemek zorunda değilsiniz” derken vatandaşlar “Faturaların ödenmemesi durumunda ise doğalgazı kesiyorlar, nasıl olacak” diye sordu.

EPDK (Enerji Piyasası Denetleme Kurulu) Başkanı Mustafa Yılmaz A Haber’de konuştu. Yılmaz, usulsüz faturaların ödenmesinin zorunlu olmadığını söylerken vatandaşlar ise faturaların ödenmemesi durumunda doğalgazın kesildiğini belirtti.

"YANLIŞ FATURALARI ÖDEMEK ZORUNDA DEĞİLLER"

Bizim harekete geçmemizin nedeni, faturaların iptal edilmesi için. Faturalar ödendikten sonra biz bu hakkaniyetsiz durumu giderememiş oluruz. Bu yanlış faturaları ödemek zorunda değiller. Doğru faturayı ödemek zorundalar mevzuata göre.

"HİÇBİR FİRMANIN BUNU YAPMAYA HAKKI YOK"

Her bir faturayı ayrı ayrı inceleriz. Akıllarında soru olanlar fotoğraflarını çekip faturaları bize göndersinler. Hangi şirket olursa olsun, tüm şirketleri inceliyoruz. Şu ana kadar düne kadar şikayet gelmemişti. Gelirse harekete geçer, soruşturma açarız. Dün bize gelen bine yakın şikayet oldu. 6.5 milyon abone var. Türkiye'nin 3'te 1'i kadar. Hiçbir firmanın bunu yapmaya hakkı yok.

.