Erbakan’ın o sözleri yine gündemde: “AKP’ye oy vermek cehenneme bilet almak gibidir”

Erbakan’ın o sözleri yine gündemde: “AKP’ye oy vermek cehenneme bilet almak gibidir”
İYİ Parti Milletvekili Lütfü Türkkan, İsmet Yılmaz’ın, “Hilmi Bilgin’e vereceğiniz destek ruz-i mahşerde berat belgeniz olacak” sözlerine, Erbakan’ın, “AKP’ye oy vermek cehenneme bilet almak gibidir” cümlesini hatırlatarak karşılık verdi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, AKP Milletvekili İsmet Yılmaz’ın partisinin belediye başkanı adayı için oy isterken kullandığı sözlere, Erbakan’ın 2007 yılında sarf ettiği cümleyle karşılık verdi.

Türkkan, “Sayın İsmet Yılmaz Sivas’ta katıldığı bir toplantıda belediye başkan adayları için, ‘Hilmi Bilgin’e vereceğiniz destek ruz-i mahşerde berat belgeniz olacak’ dedi.

Ben size bir şey sormak istiyorum. Buradaki arkadaşların önemli bir kısmı Milli Görüş geleneğinden gelme. Erbakan Hoca’ya inanır mısınız, inanmaz mısınız, merak ediyorum” ifadelerini kullandı.

Türkkan, bu sözleri üzerine, AKP sıralarından gelen, ‘ne alakası’ var şeklindeki tepkilere, “Ruz-i mahşer ile seçmenin oyu arasındaki ilgi kadar ilgisi var” cevabını verdi ve şöyle devam etti:

“CENNETE Mİ CEHENNEME Mİ GİDECEĞİZ”

“Rahmetli Hoca, 2007 yılında ne demişti biliyor musunuz? ‘AKP’ye oy vermek cehenneme bilet almak gibidir…’ Şimdi biz kararsız kaldık. AKP’li seçmen kararsız. Cennete gidip berat mı alacağız, cehenneme giden bilet mi alacağız? Hangisini yapacağız. Bir tarafta İsmet Yılmaz beraat belgesini söylüyor, diğer tarafta bu hareketin banisi rahmetli Erbakan, cehenneme bilet alıyorsunuz diyor.”

“YOKSA YAPTIKLARINIZA MI BAKALIM”

“Bakın ben size bir şey söyleyeyim. Ülkemizin yüzölçümünün 17’de 1’i yabancı şirketlerin elinde. Üstelik bu şirketler yer altındaki çalışmalarıyla yer üstünde de cehennemi yaşatıyorlar. Şimdi sormak istiyorum, İsmet Yılmaz’a mı, yoksa rahmetli Erbakan’a mı inanalım? Yoksa yaptıklarınıza bakıp da mı karar verelim?”

İlgili Haberler