Ercüment Ovalı’dan Yeniçağ’a özel açıklamalar, Amerika son aşama olan insan geni taşıyan fareleri geciktiriyor

Ercüment Ovalı’dan Yeniçağ’a özel açıklamalar, Amerika son aşama olan insan geni taşıyan fareleri geciktiriyor
Korona virüse karşı aşı ve ilaç çalışmaları yürüten Profesör Ercüment Ovalı, fareler üzerinde yürüttüğü çalışmaların sonuçlarını Yeniçağ’a anlattı.

Korona virüse karşı yürüttüğü çalışmalarıyla gündem olan Prof. Dr. Ercüment Ovalı, aşı çalışmalarında önemli bir aşama olan hayvan deneylerindeki gelişmeleri Yeniçağ’a anlattı.

“İNANILMAZ OLUMLU SONUÇLAR ELDE ETTİK”

Fareler üzerinde gerçekleştirilen aşı deneylerinde inanılmaz olumlu sonuçlar elde ettiklerini söyleyen Ovalı, “3.grup insanlaştırılmış (insan geni eklenmiş) fareler Amerika’dan 28 Haziran’da yola çıkacaktı. Ancak Amerika kaynaklı olarak yola çıkışları ertelendi. Erteleme sonrası 25 adet farenin 10 Ağustos’ta gelmesini bekliyoruz. Ve hayvanlar geldiğinde bu grup üzerinde de deneyler olumlu sonuçlanırsa ki -olumlu sonuçlanacağından eminiz- klinik deneylere geçeceğiz. Biz bu aşamada boş durmuyoruz. Fareler üzerindeki deneylerimizi tekrar tekrar gerçekleştiriyor ve olumlu sonuçlar almaya devam ediyoruz” açıklamasında bulundu.

KORONA VİRÜS İLACI NE AŞAMADA?

Korona virüs ilacıyla ilgili olarak ise önemli aşamalar kaydettiğini söyleyen Ercüment Ovalı, “Bu gelişmeleri sonuçlandıktan sonra açıklamayı düşünüyorum. Çünkü öncesinde açıklayınca linç ediliyorum” dedi.

 

İlgili Haberler