Erdal Tosun'un öldüğü kazada flaş gelişme

Erdal Tosun'un öldüğü kazada flaş gelişme
Sarıyer'de sanatçı Erdal Tosun'un içinde bulunduğu araca çarparak ölümüne neden olduğu iddiasıyla gözaltına alınan sürücü Şaki’yi soruşturmayı yürüten savcılık, şüpheli tutuklama talebiyle mahkemeye sevk etmişti. Sürücü Şaki için tutuklama kararı çıktı.

Sarıyer’de sanatçı Erdal Tosun’un içinde bulunduğu araca çarparak Tosun’un ölümüne neden olmaktan gözaltına alınan Nihat Şaki adliyeye sevk edildi. Nihat Şaki, tedavi gördüğü Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden taburcu edildikten sonra Ayazağa Polis Merkezi’ne götürülmüştü.

Nihat Şaki Emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildi. Cumhuriyet Savcısı Ali Karabulut’a ifade veren Şaki, “taksirle ölüme neden olmak” suçundan tutuklanması istemiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

Savcıya ifade verdikten sonra kısa bir süre koridorda savcının kararını bekleyen Şaki’nin yürümekte ve ayakta durmakta zorlandığı dikkat çekti. Sürücü Nihat Şaki koluna giren polis ve avukatı yardımıyla güçlükle yürüdü.

HIZINI HATIRLAMIYORMUŞ!

Nihat Şaki’nin savcıya verdiği ifadesi ortaya çıktı. Kaza öncesindeki hızını hatırlamadığını söyleyen Şaki’nin “Su birikintisine girdim. Savrulunca refüje çarpım. Gerisini hatırlamıyorum” dediği öğrenildi. Beşiktaş Belediyesi’nde taşeron olarak şoförlük yaptığı öğrenilen Şak, Erdal Tosun’u sadece film ve dizilerinden tanıdığını söyledi. İstemeden talihsiz bir kazaya sebep olduğu söyleyen Şaki’nin, “Çok üzgünüm” dediği öğrenildi.

TOSUN'A SON GÖREV

erdal-tosun-cenaze.jpg

Ünlü oyuncu Erdal Tosun, son yolculuğuna uğurlandı. Erdal Tosun için Beşiktaş Kültür Merkezi’nde (BKM) tören düzenlendi.

700 kişilik salonda, koltuklardan merdivenlere ayakta durulabilecek her yer aktöre veda etmek için doldu. Anma töreninde içeriye giremeyenler ise dışarıda törenin bitmesini bekledi. Tören öncesi Erdal Tosun’un oynadığı tiyatro ve filmlerinden hazırlanan kısa film duygusal anlar yaşanmasına sebep oldu. Tören sonrası Levent Camii'nde ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından Tosun’un cenazesi Zincirlikuyu Mezarlığı'nda kardeşi Gürdal Tosun'un yanına defnedildi. 

İlgili Haberler