Erdoğan 3. köprüye böyle itiraz etmiş

Erdoğan 3. köprüye böyle itiraz etmiş
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, daha önce TRT'de bir canlı yayınında 3. köprü için "Bu ciddi bir yanlıştır ve bunu bekleyen mahfillere yeni rant haritaları sağlama olayıdır" diyerek yapılmasına karşı çıktığı görüntüler sosyal medyanın gündemine oturdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daha önce TRT'nin canlı yayınında 3. köprü için söylediği sözler sosyal medyanın gündemine oturdu.

Maliyeti Boğaziçi Köprüsü'nden 143 kat fazla olan 3. Köprü 10 yıl 2 ay 20 gün süre ile işletecek olan IC İçtaş-Astaldi JV’ye günlük 135 bin otomobil geçişi için Hazine garantisi verilirken, köprünün maliyeti 3 milyar dolar olarak açıklandı.

3. bir köprü yapımının rant sağlamaktan başka bir şey olmadığını savunan Erdoğan'ın sözleri şöyle:

"Eğer 3. bir köprü olayını düşünecek olursak bu TEM'in kuzeyindeki bölgede kalan akciğerlerimizin yok edilmesi demektir.  Bu ciddi bir yanlıştır ve bunu bekleyen mahfillere yeni rant alanları yada rant haritaları sağlama olayıdır. Bundan kaçınmayı sevgili dostum sayın Keski'ye de tavsiye ediyorum."

3. KÖPRÜ NE KADAR ZARAR EDİYOR

Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün  yıllık araç geçiş garantisi 49 milyon 275 bin, bu da günlük 135 bin aracın garanti edilmesi anlamına geliyor. Yani köprüden 135 bin aracın altında yapılan geçişler milletin sırtına yükleniyor.

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden 2015 yılında toplam 40 milyon 319 bin 763 araç geçmiş, bu da günlük ortalama 110 bin araç ediyor. Yani FSM’yi kapatıp araçları 3. köprüden geçirsek bile 135 bin rakamına ulaşılamıyor.

İlgili Haberler