Erdoğan: 490 terörist etkisiz hale getirildi

Erdoğan: 490 terörist etkisiz hale getirildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Barış Pınarı Harekatı kapsamında 490 teröristin etkisiz hale getirildiğini belirterek, operasyonun başarılı bir şekilde devam ettiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gazetelerin genel yayın yönetmenleriyle yaptığı toplantı sonrası Barış Pınarı Harekatı ile ilgili son gelişmeleri açıkladı. Operasyonun başlangıcından itibaren 490 teröristin etkisiz hale getirildiğini belirten Erdoğan, Suriye sınırında 30-35 kilometrelik bir derinliğe ineceklerini söyledi.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Güvenli bölge haritasına uygun şekilde 30-35 kilometrelik bir derinliğe kadar ineceğiz. TSK kara ve hava unsurlarıyla operasyonu başarılı şekilde yürütüyor. Suriye Milli Ordusu da büyük başarılar gösteriyor. Terör örgütü ciddi bir direniş ortaya koyamıyor. Tel Abyad tarafında 17 köy kontrol altına alınmış, şehir merkezi iki taraftan kuşatılmıştır.

Yerleşim yerlerine 652 havan ve roket saldırısı olmuştur. Havan ve roketlerin yarısı Nusaybin ve Kızıltepe'de düşmüştür. Amaçları sivil kayıplar ortaya çıkmasını sağlamaktır. Gerekirse 100 tane sivilin arkasındaki tek bir teröristi tespit edip onu etkisiz hale getirecek tecrübeye sahibiz.

Etkisiz hale getirilen teröristlerin sayısı 490 oldu. Bunun 440'ı öldürülmüş olanlar, bunların 26'sı yaralı ve 254 tane teslim alınan var.

Harekat alanında 2 askerimiz ile 16 Suriye Milli Ordusu mensubu şehit oldu.

Suriye'deki DEAŞ'lılar konusunda her türlü sorumlulğu aldığımızı belirttik. Biz Kürtlere değil PKK, YPG, PYD bunlara karşı operasyon yapıyoruz. Biz Suriye'nin kuzeyinde bir terör devletinin kurulmasına müsaade etmeyeceğiz. 

Hemen yanı başımızda istikrarsızlığın yaşanmasının en büyük faturasını biz ödedik. Kimsenin topraklarında gözümüz yok. 

Barış Pınarı Harekatı başladıktan sonra kimlerin nerede durduğunu görme imkanı da elde ettik. Bu operasyonu işgal olarak tanımlayan ülkeler oldu. Operasyonumuzun ardından ülkemizi ekonomik yaptırımlar ve silah ambargoları ile tehdit edenlere rastlıyoruz. Türkiye'yi bu tehditlerle yolundan döndüreceğini sananlar yanılıyor. 

Sayın Merkel'le görüştük. Terör örgütünü NATO'ya aldınız da haberimiz mi yok dedik.