Erdoğan açıkladı: İstiklal Marşı değişiyor mu?

Erdoğan açıkladı: İstiklal Marşı değişiyor mu?
Beştepe'de 46. Muhtarlar Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu emsalsiz İstiklal Marşı hakiki manasını yüreklere nakşedecek bir bestenin bulunamamış olmasıdır" dedi. Erdoğan'ın sözleri Beştepe'nin tanıtımındaki besteyi akıllara getirdi.

Beştepe'deki 46. Muhtarlar Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstiklal Marşı'na ilişkin ilginç bir çıkışta bulundu.

"En büyük üzüntüm bu emsalsiz marşın (İstiklal Marşı) hakiki manasını yüreklere nakşedecek bir bestenin bulunamamış olmasıdır." ifadelerini kullanan Erdoğan, İstiklal Marşı'nın yeniden bestelenmesi gerektiği mesajını verdi.

"O beste ile güftenin birbirini tamamlaması çok önemlidir" diyen Erdoğan "Burada bestekarlara büyük iş düşüyor. Temenni ediyoruz ki o da çıkar" dedi.

İşte Erdoğan'ın o açıklamaları:

"İstiklal Marşımızın anlamını ancak dilimizle birlikte kalbimizle de okuduğumuzda anlayabiliyoruz. En büyük üzüntüm bu emsalsiz marşın hakiki manasını yüreklere nakşedecek bir bestenin yapılamamış, bulunamamış olmasıdır. O beste ile güftenin birbirini tamamlaması çok önemli. Mesela 34 yıllık terörle mücadele dönemimizi şöyle hakkı ile ifade edecek bir şiirimiz, bir marşımız yok."

BEŞTEPE'NİN TANITIM VİDEOSU

Erdoğan'ın, İstiklal Marşı'nın bestesine ilişkin açıklamalarının ardından akıllara Beştepe'nin tanıtım videosundaki yorum oldu. Videoda İstiklal Marşı, Mehter Marşı'na benzer bir beste ile yorumlanmıştı.

SOSYAL MEDYA AYAĞA KALKTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, İstiklal Marşı açıklaması sosyal medyada da kısa sürede gündem haline geldi. Bir çok vatandaş Erdoğan'ın açıklamalarına tepki gösterirken mevcut bestenin neden değiştirileceği sorusunu sordu.

İşte o tepkilerden bazıları.

 

İlgili Haberler