Erdoğan açıkladı... Virüse karşı Milli dayanışma kampanyası başlatıldı

Erdoğan açıkladı... Virüse karşı Milli dayanışma kampanyası başlatıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, korona virüs salgınıyla mücadele kapsamında alınan tedbirlere ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan, virüsle mücadele kapsamında Milli dayanışma kampanyası başlattıklarını belirterek, kendisinin de yedi maaşını bağışlayarak bu kampanyaya destek olacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, korona virüse karşı tedbirlerin alınmaya devam edeceğini belirterek, "Gıda konusunda hiç bir sıkıntımız bulunmuyor. Kamu güvenliği konusunda da kayda değer bir sıkıntı yaşamıyoruz. Türkiye; Avrupa ve ABD'ye kıyasla bu hastalığın üstesinden gelmeye daha yakın olan bir ülkedir" dedi.

Erdoğan, virüsle mücadele kapsamında "Biz Bize Yeteriz Türkiyem" kampanyası başlattıklarını belirterek, kendisininde yedi maaşını bağışlayarak bu kampanyaya destek olduğunu söyledi.

Türkiye’nin virüsün üstesinden gelmeye en yakın ülkelerden biri olduğunu ifade eden Erdoğan, “ Sağlık personelimizin imkanlarını ne kadar yüksek oranda Covid-19'da mücadeleye tahsis edersek salgınla o derecede baş edebiliriz. Bu tür durumlarda sağlık kuruluşları salgın merkezi haline dönüşebiliyor. Vatandaşlarımızın ciddi olmayan durumlarda hastaneye gitmemelerini rica ediyorum” dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

"Bugün toplantımızda sağlık, gıda ve kamu güvenliği gibi bir çok konuyu tartıştık. Sağlık açısından diğer ülkelere göre oldukça iyi durumdayız. Şuana kadar sağlık birimlerimize çok sayıda maske, gözlük ve tulum dağıttık. Bu malzemelerin limitini daha da artıracağız. Gerçekten çok modern bir tesis olan hastanelerimiz var.

Okmeydanı Hastanemiz de bugün hizmet vermeye başladı. Burası da şehir hastanesi olarak açıldı. Şehir hastanesi statüsündeki Kartal Hastanesini de bir süre önce hizmete sunmuştuk.

"TÜM RAKAMLARI ŞEFFAF PAYLAŞIYORUZ"

Korona hastalığı sürecinde tedbirlerimizi almıştık almaya devam ediyoruz. Gıda konusunda hiç bir sıkıntımız bulunmuyor. Kamu güvenliği konusunda da kayda değer bir sıkıntı yaşamıyoruz.

Türkiye; Avrupa ve ABD'ye kıyasla bu hastalığın üstesinden gelmeye daha yakın olan bir ülkedir. Vatandaşlarım, acil olmayan durumlarda hastaneye gitmemeli. Okulların tatil edilmesi, özel sektör ve kamunun evden çalışmaya geçmesi, yaşlıların evden çıkmaması ile halk evlerinde kaldı.

Günlük test sayısında 10 bini aştık. Tüm rakamları şeffaf bir şekilde paylaşıyoruz.

"HİÇBİR TEHDİT BİZİ HEDEFLERİMİZDEN VAZGEÇİREMEZ"

Türkiye bu hastalığın üstesinden gelmeye dünyada en yakın ülkelerden biridir. Sağlık personelimizin imkanlarını ne kadar yüksek oranda Korona virüsle mücadeleye tahsis edersek salgınla o derecede baş edebiliriz. Bu tür durumlarda sağlık kuruluşları salgın merkezi haline dönüşebiliyor. Vatandaşlarımızın ciddi olmayan durumlarda hastaneye gitmemelerini rica ediyorum. Okullarımızda uzaktan öğretim, yaşlılarımıza özel ihtimam göstererek sokaktaki hareketliliği büyük ölçüde azalttık.

Yeter ki kurallara uyalım, tedbiri elden bırakmayalım, başaracağımıza inanalım. Hiçbir virüs bizim birliğimizden, beraberliğimizden, kardeşliğimizden daha güçlü değildir. Hiçbir hastalık önümüzdeki aydınlık yarınların önüne geçemez. Hiçbir tehdit bizi hedeflerimizden vazgeçiremez. Çünkü biz Türkiye'yiz. Çünkü biz Türk Milletiyiz.

Sağlıkçılarımızın her birine, TÜRKSAT üzerinden 100'er GB ücretsiz internet kotası veriyoruz. Çiftçilerimize destek olmak için 2020 yılı tarımsal desteklerinin yarıya yakınını bugüne kadar ödedik. 7 Hububat ve sebze başta olmak üzere hemen tüm tarım ürünlerinin üretiminde kendi kendimize yeterlilik oranımız yüzde 100'ün üzerindedir.

BİZ BİZE YETERİZ TÜRKİYEM KAMPANYASI BAŞLATILDI

Aldığımız her tedbirle devletimizin vatandaşın yanında olduğunu gösterdik. STK'ların ihtiyaç sahiplerine destek olduklarını biliyoruz. Devletin öncülük ettiğini gördüğümüz için milli dayanışma kampanyası başlatıyoruz. Biz Bize Yeteriz Türkiyem Kampanyası'na bir yardım hesabı açıldı.  Kampanyayı, şahsım olarak, 7 aylık maaşımı bağışlayarak açıyorum. Biraz önceki toplantımızda bakan arkadaşlarımız da, aynı şekilde maaşlarını kampanyaya bağışlama kararı aldılar.

“TÜM PARTİLERİMİZİ DESTEK OLAMAYA DAVET EDİYORUM”

Biraz önceki toplantımızda bakan arkadaşlarımız da, aynı şekilde bu ay ki maaşlarını kampanyaya bağışlama kararı aldılar. Tabii bazı bakanlarımız çok daha yüksek bağış rakamları da ifade ettiler. Meclis'teki tüm milletvekillerimizi, AKP başta olmak üzere tüm partilerimizin teşkilatlarını, tüm belediye başkanlarımızı, bürokratlarımızı kampanyaya katılmaya davet ediyoruz"

yardim-no.jpg