Erdoğan açıklıyor MHP eriyor

Erdoğan açıklıyor MHP eriyor
Cumhur İttifakı’nın il ve ilçe belediye başkan adayları açıklandıkça, MHP parti teşkilatlarında yaşanan erozyon gün yüzüne çıkıyor. Genel Merkez, il ve ilçelerden gelen istifa haberleriyle çalkalanıyor.     

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçimlere Cumhur İttifakı çatısı altında girecek olmaları nedeniyle, partililer için bir genelge yayınlamıştı.

Söz konusu genelgede, “Hem MHP’nin hem de Cumhur İttifakı'nın başarısı için canla, başla, heyecanla çalışılacak, birlik ve beraberlik ruhu sahaya aynen yansıtılacaktır” ifadelerine yer verilmişti. 

Ancak uzun süredir seçim çalışmalarını yürüten MHP’liler, aday listelerinde AKP’li isimleri görünce kelimenin tam anlamıyla hayal kırıklığı yaşadılar. Genel Merkez’den yapılan tüm uyarılara, sağ duyu çağrılarına rağmen zincirleme istifa haberleri de birbiri ardına gelmeye başladı. İşte MHP’ye tepki gösteren bazı partililer ve bölgeleri…

KOCAELİ VE SAKARYA ŞOKTA

Sakarya’da MHP Serdivan Meclis üyesi Sedat Bıçakçı istifa etti. Hendek’te ise Turgut Babaoğlu, MHP çatısı altında olmasa da yerel seçimlere katılacağını açıkladı.

ESKİ VEKİL OY VERMEYECEK

En önemli çıkışlardan biri ise MHP Sakarya Eski Milletvekili Zihni Açba’dan geldi. Erdoğan’ın, aday tanıtımlarında MHP’li adayları Cumhur İttifakı adayı, kendi partisindekileri ise AKP adayı olarak takdim ettiğine dikkat çeken Açba, sosyal medya hesabı üzerinden, “31 Mart seçimlerinde Sakarya Büyükşehir ve Akyazı Belediye başkanlıklarına aday olan MHP’li veya MHP’nin büyük bir hassasiyet gösterdiği Cumhur İttifakı’nın adayı olarak kendini ifade eden bir aday olmadığı için, mevcut adaylara oy vermeyeceğim” mesajını paylaştı.

BAŞKENT’TE DE DURUM KARIŞIK

2014 yılında Milliyetçi Hareket Partisi’nden Polatlı Belediye Meclis Üyesi seçilen Eşref Yücel, dün sosyal medyadan yaptığı açıklama ile MHP’den istifa ettiğini açıkladı. Yücel, MHP’de durmasının bir anlamının kalmadığını ifade etti. Ankara’dan yeni istifa haberlerinin de yolda olduğu, İYİ Parti ve CHP’nin Başkent’teki seçim stratejisinin beklendiği bildirildi. 

KAYSERİ’DE ÇİFTE İSTİFA

Kayseri'nin Tomarza ve İncesu ilçelerinde 'Cumhur İttifakı' kapsamında AKP adaylarının açıklanması üzerine, daha önce MHP'nin yerel teşkilatı tarafından belediye başkan adayı olarak açıklanan Tomarza'da Osman Koç ve İncesu'da Mustafa İlmek partilerinden istifa etti.

NEVŞEHİR İTTİFAKA TEPKİLİ

Nevşehir 27. Dönem MHP Milletvekili adayı, önümüzdeki seçimlerde ise Gülşehir MHP Belediye Başkan aday adayı olan Hüseyin Ödemiş’in, Nevşehir ilinde, partinin hiçbir çalışmasında yer almayan isimlerin aday gösterilmesi nedeniyle MHP’den istifa ettiği öğrenildi.

SAMSUN’DA HAREKETLİLİK SÜRÜYOR

Samsun Atakum Belediyesi MHP Meclis üyeliği görevinden istifa eden Murat Keskin İYİ Parti’ye geçti. Keskin, İlkadım Belediye Başkanlığı’na İYİ Parti’den aday oldu. Kendisiyle beraber 3 meclis üyesinin daha İYİ Parti’ye katıldığı ifade edildi.

MERSİN’DE KOCAMAZ YENİDEN ADAY

Geçtiğimiz günlerde MHP’den istifa eden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, yerel seçimlerde yeniden aday olacağını bildirdi.

İlgili Haberler