Erdoğan: "Afrin operasyonu fiilen başladı"

Erdoğan: "Afrin operasyonu fiilen başladı"
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kütahya'daki olağan il kongresinde konuşuyor. Erdoğan, Afrin operasyonuna ilişkin ise "Afrin operasyonu sahada fiilen başlamıştır. Bunu Münbiç takip edecek" dedi.

Erdoğan'ın salona geçmeden önce dışarıdaki kalabalığa yönelik konuşmasından satır başları şöyle:

Bu yolculuğumuzda hep şunu söyledik. Bir olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Partimizi 16 yıl önce kurduğumuzda neredeydik şimdi neredeyiz.

Artık Türkiye dünyadaki en büyük ülkeler sıralamasında 17. sırada. Avrupa'da 6. sırada. Hedefimiz 2023'te ilk 10'a girmek.

2017'nin 3. çeyreğinde Türkiye dünyada büyüme sıralamasında yüzde 11 ile 1 numara oldu. İnşallah bu hızla devam edeceğiz. Bu Rabia'ye sahip çıktığımız sürece bizi kimse yıkamayacak. Rabiamız da ne vardı? Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet.

'SENİN KİLON BUNU KALDIRMAZ'

Rabiamızı anlamayanlar var. Bak (CHP Genel Başkanı Kemal) Kılıçdaroğlu anlıyor mu? O PKK'lı teröristlerle işbirliği yapsın. O darbe gecesi kaçarak Bakırköy belediyesine sığınan birisi. Biz F-16'lar üzerimizden geçerken orada halkımızla milletimizle beraber ne yapacağımızın planlarını yaptık, oradan onun talimatlarını verdik. O ise televizyondan izliyordu. Utanmadan 'Tankların karşısına ben çıkarım' diyor. Geç o işi. Senin kilon bunu kaldırmaz. İşte İstanbul'a getirdiğin il başkanınla kim olduğun ortaya çıktı.

Bugün şehit vereceğim tehdidiyle başımıza geleceklere razıgeleceğimizi düşünenler varsa onların yanıldıklarını göstermek boynumuzun borcudur. Ülkemizi dışarıdan kuşatma heveslerini kursaklarında bırakacağız. Bu coğrafya 1000 yıldır vatanamızdır. Kadim geçmişimiz bize her türlü ihaneti öğretti.

"AFRİN'E OPERASYON FİİLEN BAŞLADI"

Afrin operasyonu sahada fiilen başlamıştır. Bunu Münbiç operasyonu takip edecek.

İlgili Haberler