Erdoğan, AKP 19. Kuruluş Yıl Dönümü kutlamasında konuştu

Erdoğan, AKP 19. Kuruluş Yıl Dönümü kutlamasında konuştu
14 Ağustos 2001’de kurulan AKP, 19. kuruluş yıl dönümünü kutluyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende açıklamalarda bulundu.

Erdoğan AKP'nin kuruluş yıl dönümünde konuştu

AKP, 13 Ağustos 2001'de kuruluşunun yıl dönümünü hazırlanan törenle kutladı. Tören, kurucularından bugüne kadar AKP iktidarlarında görev yapmış bakanlar ve bakan yardımcıları, milletvekillerinden, il başkanları, belediye başkanlarına kadar yaklaşık bin kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "AKP, milletimizin özlemlerinden ve taleplerinden doğmuştur. AKP, sadece milletimize yaslanan bir partidir." dedi. Erdoğan, "AKP'nin hamurunu milletimiz yoğurmuştur, kumaşını millet dokumuştur. Bütün başarılarımızın bereketi ülkemize ve milletimize aittir" şeklinde konuştu.

Öte yandan Erdoğan, Doğu Akdeniz'deki gelişmelere ilişkin, "Oruç Reis'imize sakın saldırmayın, saldıracak olursanız bunun bedelini ağır ödersiniz dedik ve bugün ilk cevabı aldılar" bilgisini paylaştı.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"AKP kuruluşundan bugüne yaptıklarıyla ve duruşuyla Türk milletinin hayallerini gerçekleştiren koskoca bir ümmetin umutlarını canlandıran insanlığın önünde yeni kapılar açan bir parti kimliğine sahiptir.

Muhalefetin ve aynı cephenin diğer partilerinin tek siyasetleri AKP'ye saldırmak tek vaatleri... Recep Tayyip Erdoğan'ı indirmek milletimiz bu kısır zihniyeti 19 yıldır yaptığı gibi bundan sonrada itibar etmeyecektir.

Aziz milletim değerli kardeşlerim; insanlık tarihine büyük yürüyüşler yön vermiştir. Hz İbrahim'in Harran'dan Filistin'e yürüyüşü böyle bir yürüyüştür. Hazreti Musa'nın Mısır'dan Kızıldeniz kıyılarına yürüyüşü böyle bir yürüyüştür. Tarih boyunca insanlığa yeni istikametler kazandıran milletimiz 14 Ağustos 2001 tarihinde AKP'yi kurarak yeni bir hamle başlatmıştır.

AKP, ilk insan Hz. Adem ile başlayan büyük medeniyet davamızın günümüzdeki temsilcisi olmaya taliptir. Bu davaya gönül verenler kendileri ile birlikte yeryüzündeki tüm mazlumların hukukunun korumanın mücadelesini vermişlerdir. Bu kutlu yürüyüşün 1000 yıldır coğrafyamızda sancaktarlığını yapan ecdadımız 3 kıta 7 iklim de barışın kardeşliğin ve adaletin tesisi için asırlardır ter dökmüştür. Bizim hareketimiz bizim davamız kendisine her şeyden önce Allah kelamını ve onun alemlere rahmet olarak gönderilen ne birisini rehber edilmiştir.

"AKP'NİN YOLUNU MİLLETİMİZ ÇİZMİŞTİR"

AKP'nin milletin partisi olduğunu nişanesi 2002 Kasım'ından beri girdiği her seçimden birinci olarak çıkmayı başarabilmesidir. Bizim milletimize mahcub etmediği için rabbimize hamd ediyoruz. AKP'nin yolunu uzun yıllar boyunca siyasi ve ekonomik buhranla acı tecrübelerini yaşayan milletimiz çizmiş ve adını da milletimiz koymuştur.

AKP, yeni kapılar açan bir parti kimliğine sahiptir. Bugün, AKP Türkiye'nin son 18 yılının mimari olmanın yanında 2023 hedefleri 2053 ve 2071 vizyonları ile de ülkenin istikbaline taliptir. Ülkemizin ve milletimizin geleceği konusunda AKP'den başka bir vizyon bir hedef bir proje program sahibi siyasi teşekkül bulunmuyor.

YUNANİSTAN İLE AKDENİZ'DE YAŞANAN GERİLİM

Bizim Oruç Reis'imize sakın ha saldırmayın. Eğer Oruç Reis'imize saldıracak olursanız bunun bedelini ağır ödersiniz dedik.

Sağlıktaki başarı çıtamızı gittikçe yukarı çıkarıyoruz. Konya'daki şehir hastanemizi de açacağız.

20200813-2-43877475-57403853-web.jpg

Lisans öğrencilerine göreve geldiğimizde 45 TL burs veriliyordu. Biz bunu 550 TL'ye çıkardık. 81 kent üniversite kurduk. Üniversite öğrenci sayımız 8 milyonu buldu. Üniversitelerimizi tek tip olmaktan çıkarıyoruz.

26 olan havalimanı sayımız 56'ya yükseldi. Gurur abidesi olan İstanbul Havalimanı'nı hizmete açtık. Ülkemizin 60 yıllık hayali olan yerli otomobili 2022 sonunda banttan indireceğiz ve ülkemiz elektrikli araçlar konusunda dünyada lider ülkelerden biri haline gelecektir.

"KORONADA EN BÜYÜK KAYBIMIZ BURADAN OLDU"

2002 Türkiye ekonomisi açısından dönüm noktası oldu. Yakaladığımız ivmeyle güçlü performans sergiledik. 2019'da 52 milyon turist ağırlamıştık. Koronada en büyük kaybımız buradan oldu.

20200813-2-43877475-57403856-web.jpg

IMF'ye 22,5 milyar dolar borcumuz vardı. Biz bunu sıfırladık. Muhalefet borç alın diyor. Bu sizin işiniz. Attığımız kararlı adımlarla ekonomimizin daha güçlü şekilde yoluna devam etmesini sağladık. Bugün dünyanın 13'üncü büyük ekonomisiyiz. Muhalefet çiftçimiz battı diyor. Hiç merak etmeyin Türkiye tarımda patlama yapacak. Ekonomide şahlanma dönemine gireceğiz. Ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına sokacağız.

Sadece seçim başarısını hedefleyen bir parti olmadık. Toplumun değişim taleplerine cevap vermeyi ilke edindik.

AK Parti kadınların en aktif olduğu hareketlerden biridir. 4 milyonu aşan kadın kolları üye sayısı vardır. Ünversitelerde kadın öğretim üyelerinin oranı yüzde 50'nin üzerinde.

Kadına yönelik şiddetle mücadele çalışmalarımızı çok yönlü, bütüncül yaklaşımla, 'sıfır tolerans' ilkesiyle sürdürüyoruz. Kadınlar için yaptığımız hizmetler saymakla bitmiyor. Cennet annelerin ayakları altındadır."

Özgürlük her insan için kutsaldır. Kadının mülk gibi görülmesi yanlıştır. Kadınlarımıza sahip çıkmada geri duracak olursak, hiçbir zaman bu dünyada da ebedi alemde de hesabını veremeyiz. Kadınlarımız lehine yaptığımız bunca düzenleme varken, tartışmayı değerlerimize düşmanlık aracı haline dönüştürmeye çalışan bir avuç sapkına meydanı bırakmayacağız.

AK Partinin kadınları için AKP'nin papatyaları gibi yakıştırmalarla yeşil sermaye gibi yaklaşımlarla ağzıma almaktan edep ediyorum, küfri bir ifadeyi kullanmak suretiyle bu tür yakıştırmaların içine giren köşe yazarlarını, tüm kadın kollarım ve kadınlar adına kınıyorum.

Özgürlük her insan için kutsaldır. Kadının mülk gibi görülmesi yanlıştır. Kadınlarımıza sahip çıkmada geri duracak olursak, hiçbir zaman bu dünyada da ebedi alemde de hesabını veremeyiz. Kadınlarımız lehine yaptığımız bunca düzenleme varken, tartışmayı değerlerimize düşmanlık aracı haline dönüştürmeye çalışan bir avuç sapkına meydanı bırakmayacağız. Birilerinin AK Partili kadınlara hakaret etmesine sessiz kalamayız. Kadınların onuruna yönelik saldırıya izin vermeyiz."