Erdoğan AKP'ye genel başkan olduktan sonra ne yapacak?

Erdoğan AKP'ye genel başkan olduktan sonra ne yapacak?
AKP, 21 Mayıs’ta Olağanüstü Kongre’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı yeniden genel başkan yapacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, parti de ne gibi çalışmalar yapacağına ilişkin de takvimini belirlediği öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 21 Mayıs’ta yapılacak Olağanüstü Kongre’den sonra partinin tüm kademelerinde geniş çaplı bir operasyon yapacak. Bu operasyonu üç ana başlıkta yapacağı belirtiliyor. AKP kaynaklarına göre; Erdoğan’ın geçmişte olduğu gibi parti de yapacağı değişiklikleri, “dinleyerek, tartışarak, karar” alarak yaptığını anımsatıyorlar. Erdoğan’ın 22 Mayıs’tan itibaren partide yapacağı köklü değişiklikleri, “referandum performansı, parti içi çalışmaları ve diğer performanslar” şeklinde yapacağını belirtiyorlar.

RAPORLARLA, TOPLANTILARLA KARAR

Erdoğan’ın, parti yönetimi, teşkilatlarda köklü bir görev değişimi yapacağı kaydedildi. Parti de yapacağı revizyonu, referandumdan AKP’nin güçlü olduğu illerde neden “hayır” oyu aldığı hangi illerin zayıf kaldığı, “sosyolojik” boyları ile araştırılacak. 11 kişilik komisyonun yaptığı geniş çaplı araştırmalar 21 Mayıs’tan önce Erdoğan’ın önüne koyulacak. Erdoğan, bu illerde kimin nasıl bir performans gösterdiğine bakacak. Bir diğer kriterin ise parti içi çalışmalarına bakacağı, bunların arasında Meclis performansı, saha performansı da var. Erdoğan’ın revizyon kriterlerinden bir tanesi de parti içi çalışmalar olacak. Üçün kriterin ise, 15 Temmuz dahil, yapılan açıklamalar, sosyal medya kullanımı… gibi değerlendirmeler etkili olacak. Erdoğan’ın da hazırlanan raporlar, teşkilat ve milletvekilleri dinledikten sonra yapacağı revizyon konusunda karar vereceği belirtiliyor.

BİZDE DE VARSA GİDECEK

Öte yandan uzun zamandır parti içerisinde, Fethullah Gülen’le anılan isimlerinde partiden bir an önce temizlenmesini isteyen büyük bir kesim var. Özellikle bazı belediye başkanları ve milletvekilleri dahil adları kamuoyunda sıkça dile getirilen isimlerinde yapılan araştırmadan sonra partiden arındırılmasını isteyenler var. Bu nedenle özellikle milletvekillerinin Erdoğan’la Afyon kampında ya da kapalı bir grup toplantısında istişare toplantısı isteyecekleri de öğrenildi.

İlgili Haberler