Erdoğan, Alparslan Türkeş'in vekilliğine böyle karşı çıkmış!

Erdoğan, Alparslan Türkeş'in vekilliğine böyle karşı çıkmış!
Bahçeli, 2015 yılının Eylül ayında yapılan MYK toplantısında, Erdoğan’ın 1991 yılında Türkeş'in Kayseri'den milletvekili olmasını engellemeye çalıştığını açıklamıştı.

Devlet Bahçeli'nin 2015 yılında yapılan MYK toplantısında söylediği sözler tekrar gündeme geldi.

Bahçeli, 2015 yılında yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 1991’de Refah Partisi (RP) ve Islahatçı Demokrasi Partisi (IDP) ile yapılan seçim ittifakına dair çarpıcı anektodlar paylaşmıştı.

Bahçeli, dönemde RP İstanbul İl Başkanı olan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, MHP lideri Alparslan Türkeş’in Kayseri’den aday gösterilmesini engellemeye çalıştığını söylemişti.

İşte o sözler:

“1991 yılındaki seçimlerde RP ve IDP ile seçim ittifakı gündeme geldi. Yapılan ittifak kapsamında rahmetli Başbuğ Alparslan Türkeş’in Kayseri’den milletvekili adayı yapılması gerekiyordu. RP’den Sayın Oğuzhan Asiltürk Başbuğumuzu ziyaret etti. Görüşmede benim de bulunmamı istediler. Asiltürk, İstanbul İl Başkanı Tayyip Erdoğan ve güneydoğudaki bazı il başkanlarının ittifaka karşı çıktığını, itirazların önüne geçilmesi için Kayseri’nin iki bölge olduğunu ve birinci bölgeden Türkeş’in bağımsız olması gerektiğini, başka aday göstermeyeceklerini ve rahatlıkla seçilebileceğini söyledi. Başbuğ benim fikrimi sorunca ‘Kabulü mümkün değil. Böyle bir teklif ediliyorsa, Sayın Necmettin Erbakan ve Sayın Aykut Edibali’nin de nezaketen bağımsız girmesini beraber teklif etmek lazım ancak bu durumda bile kabul edilemez’ yanıtını verdim. Asiltürk, bizim Başkanlık Divanı toplantımıza da katılmak istedi ancak reddettik. Sonra ittifak kuruldu. Kürt Raporu hazırlatan Erdoğan’ın itirazlarına rağmen rahmetli Başbuğ, Yozgat’tan milletvekili adayı gösterildi. Bugünkü gelişmeleri buna göre değerlendirmek gerekir.”

İlgili Haberler