Erdoğan Arnavut gazetecinin sorusuna böyle yanıt verdi: Öyle bir soru sordun ki bizi ters köşe mi yapmak istiyorsun

Erdoğan Arnavut gazetecinin sorusuna böyle yanıt verdi: Öyle bir soru sordun ki bizi ters köşe mi yapmak istiyorsun
Arnavut gazetecinin "Arnavutluk'a yaptığınız yatırımlardan kazancınız olur mu?" sorusuna Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'dan dikkat çeken bir yanıt geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ile anlaşmaların imza töreninin ardından ortak basın toplantısında konuştu.

Konuşmasında kardeş ve dost ülke Arnavutluk''a yapılan deprem konutları ve ikili ilişkilere değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

ARNAVUT GAZETECİ: YATIRIMLARDAN KAZANCINIZ NE

Söz alan Arnavut bir gazeteci, Cumhurbaşkanı Erdoğan''a "Arnavutluk''a vermiş olduğunuz destek hiçbir ülkenin verdiği destekle kıyaslanamaz. Acaba AB, sizin Arnavutluk''a vermiş olduğunuz ilgiden dolayı endişelenmeli midir? Acaba siz bunca yatırımlar sayesinde bir kazancınız olur mu?" diye sordu.

ERDOĞAN: BİZİM İLİŞKİMİZ KARDEŞLİK HUKUKUNA DAYALI

Gazetecinin sorusunu yanıtlayan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Öyle bir soru sordun ki? Bizi ters köşe yapmak istiyorsun galiba, ama biz ters köşe olmayacağız. Ve kardeşlik hukuku farklıdır, kardeşlik hukuku içerisinde öyle destekler olur ki, bu destekler kardeşliğinizin gereği olur. Ama bir de öyle bir ikili ilişki olur ki o da borçlar hukukuna dayalı olur. Şu anda bizim bu deprem felaketinde yaşanan olay, borçlar hukukuna dayalı değil, kardeşlik hukukuna dayalıdır.

"KARDEŞİZ, BUNUN SORGULANMASI YAPILMAZ, OKEY?"

Buralarda herhangi bir şeyi aramanın anlamı yok. Zira kardeşiz. Ne zaman nerede ne olacak bunun sorgulanması yapılmaz. Okey?

 

İlgili Haberler