Erdoğan: "Askerlerin yarıya yakını terhis olacak"

Erdoğan: "Askerlerin yarıya yakını terhis olacak"
Partisinin grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, yeni askerlik sistemiyle birlikte, askerlerin yarıya yakının terhis olacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

S-400'lere ilişkin konuşan Erdoğan, "Türkiye S-400 savunma sistemlerini alacaktır' demiyorum, almıştır. İnşallah, S-400'lerin teslimi gelecek ay yapılacak" dedi.

Yeni askerlik sisteminde de değine Erdoğan, sistemin devreye girmesiyle askerlik görevini yerine getirmekte olan askerlerin yarıya yakının terhis olacağını söyledi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Türkiye S400 savunma sistemlerini alacaktır demiyorum, almıştır. Biz bu işi bitirdik."

"(S-400) Uygun fiyatla olmanın yanında ortak üretime de geçebilme sözünü alarak sözleşmemizi imzaladık. İnşallah kısa zamanda da geliyor."

Suriye'de sınırlarımız boyunca oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu, Cerablus-Afrin hattında, Kuzey Irak sahasında nasıl kırdıysak Fırat'ın doğusunda da aynı şekilde paramparça edececeğiz."

"(F-35 projesi) Başkan Sayın Trump'la ay sonu Japonya'da bir arada olacağız, orada zaten kendileriyle ayrıca görüşmemiz var. Orada da bu konuları inşallah karşılıklı olarak görüşeceğiz."

"Türkiye F-35'lerin sadece müşterisi değil, aynı zamanda üretim ortağıdır."

"Askerlikte devrim niteliğinde bir reformu hayata geçiriyoruz. Bu, yılların bir beklentisiydi. Bu yılların beklentisini şu anda biz devreye aldık."

"Yükümlü askerlerin yarıya yakını terhis olacak. Dolayısıyla sınırlarımızda hiçbir aksaklık yaşanmayacaktır."