Erdoğan: Avrupalılar kışı nasıl geçireceğiz diye kara kara düşünüyor

Erdoğan: Avrupalılar kışı nasıl geçireceğiz diye kara kara düşünüyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan Çorum’da, “Avrupalılar ‘Kışı nasıl geçireceğiz’ diye kara kara düşünürken, biz şimdiden enerji arz güvenliğimizi garantiye alacak stratejik çalışmalar yürütüyoruz.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çorum''da tamamlanan projelerin toplu açılış törenine katıldı.

Konuşmasında diplomaside Türkiye’nin konumunu güçlendirdiklerini ifade eden Erdoğan, “Hadiseleri tribünden seyretmek yerine krizlere müdahil oluyor, çözüm geliştiriyor, savaşan tarafları dahi aynı zeminde buluşturabiliyoruz. Avrupalılar ''Kışı nasıl geçireceğiz?'' diye kara kara düşünürken, biz şimdiden enerji arz güvenliğimizi garantiye alacak stratejik çalışmalar yürütüyoruz. Hayata geçirdiğimiz boru hattı projeleriyle ülkemizi doğu ile batı arasındaki en önemli enerji köprülerinden birine dönüştürdük. Daha önce kiralama veya benzeri yöntemlerle gerçekleştirdiğimiz arama-sondaj faaliyetlerini artık kendi gemilerimizle icra ediyoruz. Şu anda dört tane sondaj gemimiz var. Abdülhamid Han sıfır kilometre, iki tane sismik araştırma gemimiz var. Bu altı gemimizle şu anda Akdeniz''de, Karadeniz''de arama-tarama çalışmalarını yapıyoruz. İnşallah doğal gazı çıkarttığımız andan itibaren bu ülke bambaşka olacak çok daha güçlü olacak. Halkımıza bunun yansıması da şüphesiz ki farklı olacak. Salı günü dünyanın en ileri teknolojisine sahip dördüncü sondaj gemimiz Abdülhamid Han''ı Mersin Taşucu Limanı''ndan Mavi Vatan''a yolcu ettik. Şimdi kendisinden müjdeli haberler bekliyoruz. İnşallah Karadeniz''deki 540 milyar metreküplük doğal gaz keşfimiz gibi Abdülhamid Han''ın da milletimize güzel haberler vereceğine inanıyorum. Nasıl savunma sanayisinde ülkemizin makus talihini yenmişsek enerjide de Türkiye''yi çok farklı bir konuma taşıyacağız.” dedi.

Erdoğan’ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

3,5 yıllık hasretin ardından dünyanın merkezi Çorum''da yine yüz yüze sizlerle birlikte olmanın memnuniyeti içindeyim. Biz Çorum''u özlemiştik, sizleri çok göresimiz gelmişti. Çorumlu kardeşlerimizin de bizleri göresi gelmiş. Maşallah Çorum bugün de tarih yazıyor. Coşkunuz, sevdanız, aşkınız için her birinize teşekkür ediyorum. Şimdi bazıları, meydanlardan sokaklara taşan sevgi selini hafife alacaklar.
 

Bugün Çorum''a gelirken elimiz boş gelmedik. Güncel yatırım bedeli 3 milyar lirayı aşan 78 kalem eserin resmi açılışını bugün yapıyoruz. Okulları, Kuran kurslarını, aile sağlığı merkezlerimizle 112 istasyonlarını, ilçe halk kütüphanesini Çorum''un emrine veriyoruz. 15 bin kişi kapasiteli Çorum Şehir Stadyumunu tamamlayarak sporcularımızın kullanımına açtık. Stadyumun şehrimize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum.
 

Bir poster görüyorum, "Altılı masa menüsü diyorlar." Ne var bu menüde; yalan çorbası, laf salatası, koltuk kebabı, kandil dolması, selo kahvaltısı var. Ne ararsan var.

"ÜLKEMİZİN HER KARIŞ TOPRAĞINDA MÜHRÜMÜZ VAR"

Türkiye''ye hizmet davamızdan asla geri adım atmadık. Saldırılara maruz kalsak da hep daha iyi ve güzele ulaşmanın mücadelesini verdik. Yol, çevre, konut projeleriyle şehirlerimizi yeniden ayağa kaldırdık. Gece gündüz demeden gayret gösterdik. Ülkemizin her karış toprağında mührümüzün olduğunu görüyoruz. Biz eser, hizmet üretiyor, milletimizin dertlerine derman üretiyoruz. Yeri geliyor Ukrayna''dayız yeri geliyor Rusya''dayız. Niye? Çünkü biz Türkiye''yiz. Terör bataklığını kurutmak için sınır ötesinde teröristlerin tepelerine tepelerine biniyoruz. Bunu da başkalarının silahlarıyla değil, kendi ürettiğimiz silah ve helikopterlerle yapıyoruz.

"ÜLKEMİZİ EN ÖNEMLİ ENERJİ KÖPRÜSÜNE DÖNÜŞTÜRDÜK"

Avrupa kışı nasıl geçireceğiz diye düşünürken, biz stratejik çalışmalar yürütüyoruz. Boru hattı projeleriyle ülkemizi en önemli enerji köprüsüne dönüştürdük. Arama sondaj faaliyetlerini kendi gemilerimizle icra ediyoruz. Doğalgazı çıkardığımız andan itibaren bu ülke bambaşka olacak. Çok daha güçlü olacak. Halkımıza yansıması da farklı olacak. Salı günü 4''üncü sondaj gemisini Mersin''den Mavi Vatan''a yolcu ettik. Şimdi kendisinden müjdeli haberler bekliyoruz. Karadeniz''deki keşfimiz gibi güzel haber alacağımıza inanıyorum.

"ZİNCİR MARKETLER DE KENDİLERİNİ AYRALAYACAK"

40 çeşit üründe inşallah Tarım Kredi Kooperatiflerinde ciddi manada indirime gidiyoruz. Şekerinden pirincine kadar, zeytinyağı, ay çiçeği yağı... Piyasaları böylece daha da rahatlatacağız. Bazı zincir marketler de kendilerini buna göre ayarlayacak. Pazartesi raflara yansıyacak.

"CHP VE ŞÜREKASI NAL TOPLAYACAK"

Artık CHP ve şurekası bırakın Türkiye''nin kazanımlarını engellemeyi, arkada nal toplayacaklar. Zaten yaptıkları bir şey yok, sadece laf, iftira. Bay Kemal, Baykal''ı kasetle devirerek gelmedi mi? Bunun mesleği bu. Şimdiyse oturduğu koltuktan kalkamıyor. Kasetle genel başkan olduğu partinin milletvekili adaylarının hangi kriterlere belirlendiği ikrar edilmeye başlandı. Ülkenin gündemini meşgul ediyorlar. Bay Kemal''in çok farklı özellikleri var. Birisi de SSK''nın başındayken hastanelerimizi ne hale getirdiğini biliyorsunuz değil mi?

"İŞSİZLİKLE İLGİLİ İDDİA ORTAYA ATIYOR"

Şimdi artık bunlar, bu tür adımları atacak durumda değiller. Gittikleri her yerde yalan, yanlış bütün ellerinde olan büyükşehirlerde attıkları doğru dürüst adım yok. Geçen gün işsizlikle ilgili iddia ortaya atıyor. Bu zat bahar aylarında elektriğe kafayı takmış, kendini günlerce karanlığa mahkum etmişti. Milleti kandırmaya çalışmıştı. Sadece milleti değil, misafir oldukları kişileri de aldatmışlar.

"CHP''YE OY VEREN VATANDAŞLARIMIZ İÇİN ÜZÜLÜYORUM"

Bunların yanında PKK''nın siyasi uzantısı HDP, İP, ufak tefek birileri var. Bunlar milletten af dileyecekleri yerde işi pişkinliğe vurarak paçayı kurtarmaya çalışıyorlar. Aynı pervasızlığı terörle mücadelede de sergiliyorlar. Kandili yerle bir etmekten bahseden Bay Kemal, PKK''nın siyasi uzantıları karşısında kağıttan kaplana dönüşüyor. Bay Kemal ve arkadaşlarının bu durumunu gördükçe, CHP''ye oy veren vatandaşlarımız için üzülüyorum. Polisimize, askerimize el kaldıranların yanında yer alanlardan bir şey olmaz."

İlgili Haberler