Erdoğan: Az önce imzalar atıldı

Erdoğan: Az önce imzalar atıldı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Fildişi Sahili'nde Fildişi Sahili Devlet Başkanı Alassane Vattara ile ortak basın toplantısında konuştu. Erdoğan konuşmasında Fildişi Sahili Cumhuriyeti ile bir çok konuda az önce imzaların atıldığını söyledi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Fildişi Sahili Cumhuriyeti ile yapılan anlaşmalardan bahsetti.

"Bu ziyaret tarihi bir öneme sahip. Birçok istişarede bulunduk.

Az önce imzalar atıldı. Çifte vergilendirme ve vergi kaçakçılığını önlemek için anlaşma yapıldı.  Yatırımların karşılıklı teşviki içinSavunma Sanayi Anlaşması yaptık.

Sağlık ve tıp bilimleri alanında anlaşma imzaladık.

Karşılıklı Büyükelçilik binası yapılacak.

Dışişleri Bakanlığı açısından karşılıklı mutbakat sağlandı.

İkili işbirliği mutabakat zaptı imzalandı.

Bu ziyaret vesilesi ile bu imzaları ataraken imzaları atmek kolay. Aslolan bunların takibidir. Bundan sonraki çalışma birinci derecedeki bakan arkadaşlarımızın bu imzaları takip etmesidir.

 "ATEŞKES SÖZ KONUSU DEĞİL"

Suriye'nin bütününde bir ateşkesin söz konusu olmadığını ifade edebilirim. Temennim odur ki, bunun geneline yaygınlaşmasını hep birlikte görelim. Fakat Suriye'nin genelinde şu anda ateşkes yoktur ve orada yine aynı şekilde saldırılar, mevzi mevzi ne yazık ki devam etmektedir."

CHP KOMSİYONDAN ÇEKİLMEDİ Mİ?

CHP'nin Anayasa mutabakat masasına oturmayacağını açıklaması) Bu tutum üzerinde fazla konuşmaya gerek yok. Zaten CHP, Anayasa Mutabakat Komisyonu'ndan çekilmedi mi?"