Erdoğan: Barzani'ye en büyük desteği biz verdik, hala da veriyoruz

Erdoğan: Barzani'ye en büyük desteği biz verdik, hala da veriyoruz
G20 Zirvesi'nde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Iraklı bir gazetecinin referandumla ilgili sorusuna "Barzani'ye en büyük desteği biz verdik, hala da veriyoruz. Dolayısıyla bölünmeden yana olmayın" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 Zirvesi'nin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Iraklı bir gazetecinin bağımsızlık referandumuyla ilgili sorusuna cevaplayan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

Referandum konusuna ben Irak'ın bütünlüğü açısından doğru bakmıyorum ve bu Irak'ın yarınları açısından sıkıntı verici bir adımdır. Bunu dostum Barzani'ye haberini Dışişleri Bakanlığı olarak da verdik. Dedik ki 'Bu yanlış bir yoldur. 

Bundan vazgeçin ve yarın bunun bedelini ödemek de sizin için zor olacaktır.' Şu anda doğrusu hangi konumda olduklarını hala bilmiyorum. Temenni ederim ki referandum yapılmadan vazgeçerler. Ama bundaki direnmeleri onlara ben kaybettirir diye düşünüyorum. Çünkü bizim için Irak'ın birliği, beraberliği, bütünlüğü çok çok önemlidir.

"BÖLÜNME BAŞLARSA TÜRKMENLER DE HAK İSTER"

Irak'ta bölünme başlarsa bir taraftan Türkmenler başlar. Siz Irak'ın parçalanmasını ister misiniz? Biz istemiyoruz. Bu bölünmeye izin mi verelim. Barzani'ye her zaman en büyük desteği biz verdik hala da veriyoruz. Bölünmeyin diyoruz. Bunu her zaman sayın Barzani'ye de söyledim.

İlgili Haberler