Erdoğan'ın eski sağ kolu Turhan Çömez'den Erdoğan'a çok konuşulacak enflasyon eleştirisi

Erdoğan'ın eski sağ kolu Turhan Çömez'den Erdoğan'a çok konuşulacak enflasyon eleştirisi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eski sağ kolu Turhan Çömez sosyal medya hesabında, Erdoğan’ın Ağustos 2021’de enflasyon oranı yüzde 19.25 seviyesindeyken “Bundan böyle enflasyonun daha yukarı çıkması mümkün değil” sözlerini paylaşarak “Mümkünmüş…” yorumunda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan''ın Başbakanlığı döneminde doktorluğunu da yapan AKP eski Balıkesir Milletvekili Op. Dr. Turhan Çömez, sosyal medya hesabından dikkat çeken yorumlarda bulundu.

Çömez, Erdoğan’ın Ağustos 2021’de enflasyon oranı yüzde 19.25 seviyesindeyken “Bundan böyle enflasyonun daha yukarı çıkması mümkün değil” sözlerini hatırlatarak şu ifadelerde bulundu:

“Ağustos 2021 %19.25 Nisan 2022 %61.14… Mümkünmüş…”

NE DEMİŞTİ?


Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ağusots 2021’de A Haber’de katıldığı yayında faizlerde düşüşe geçileceğini vurgulayarak, "Enflasyon noktasında da Ağustos''u geride bıraktığımızda düşüşü göreceğiz. Şu anda bulunduğumuzun çok çok altında olur. Bunu da özellikle buradan sinyalini belli bir yerlere vermiş oluyorum. Bundan böyle enflasyonun daha yukarı çıkması mümkün değil zira faiz oranlarında düşüşe geçiyoruz. Yüksek faiz bize yüksek enflasyonu getirecektir. Ağustos ayı kırılma noktasıdır. Artık biz düşük enflasyona inşallah geçeceğiz." diye konuştu.

AKILLARA NEBATİ’Yİ GETİRDİ

Erdoğan’ın enflasyonun çıkmasının mümkün olmadığı sözlerinin hatırlatılması akıllara Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin yakın zamanda Türk Lirası hakkında yaptığı yorumları getirdi. Nebati tıpkı Erdoğan gibi daha olumsuz bir senaryonun mümkün olmadığını belirterek “Bunlar bekliyorlar dolar kuru 20, 25, 30 lira olacak. Bilerek yayıyorlar. Niye olsun? Zaten Türk Lirası şu an en zayıf durumunda. Gideceği bir yer yok bir kere. Vatandaş rahat olsun” demişti.

İlgili Haberler