Erdoğan, bir ayda 1300 dakika konuştu

Erdoğan, bir ayda 1300 dakika konuştu
Erdoğan, son bir ayda katıldığı il, ilçe kongreleri ile açılışlar ve toplantılarda en az 1300 dakika konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın temposu, partisinin il/ilçe kongrelerine gösterdiği yakın ilgi, siyasetin tansiyonunu hiç düşürmeyen üslubu, muhalefet kulislerinde konuşulan “olası erken seçim” senaryolarının daha yüksek sesle dillendirilmesine neden oluyor. 

Gazete Duvar'dan Serkan Alan'ın haberine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan hem Beştepe’de hem partisinin toplantılarında hem de katıldığı diğer etkinliklerde son bir ayda 1300 dakika konuştu. Bu süre zarfında İslam'ın güncellenmesinden, AKP-MHP ittifakına, İstiklâl Marşı’nın bestesinden, Afrin operasyonuna kadar  pek çok açıklamaya imza attı.

BİR AYDA 11 İL, 3 İLÇE KONGRESİNE KATILDI

Erdoğan Temmuz 2017’de topladığı AKP milletvekillerine 2019 seçiminin bir dönüm noktası olduğunu söylemiş ve “Uzun vadeli bu işleri yapanlarda metal yorgunluğu oluşuyor” diyerek “yorulan varsa kenara çekilsin” uyarısında bulunmuştu. Ağustos 2017’de belde teşkilatlarının kongreleriyle başlayan değişim, ilçe ve il kongreleriyle sürüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan son bir ayda Mersin, Antalya, Sakarya, Bolu, Erzurum, Mardin, Diyarbakır, Samsun, Ordu, Giresun ve Trabzon il kongreleri ile Güngören, Beyoğlu ve Bağcılar ilçe kongrelerine katıldı.

ETKİNLİKLERİN MERKEZİ BEŞTEPE

Erdoğan büyük çoğunluğu Beştepe’deki Millet  Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen toplantılar olmak üzere katıldığı 13 etkinlik ise Cumhurbaşkanlığı’nın programına şu başlıklarla yansıdı:

Yargıtay’ın 150’inci Yılı Sempozyumu ve Yeni Yargıtay Binası Temel Atma Töreni, AK Parti Genel Merkezi’nde  Siyaset Akademisi, HAK-İŞ Dünya Kadın Günü Programı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Dünya Kadınlar Günü Programı, İyilik Ödülleri Programı, 46’ıncı Muhtarlar Toplantısı, Tıp Bayramı Münasebetiyle Hekimleri Kabul, Liseliler Destan Yazıyor Şiir ve Kompozisyon Yarışması Ödül Töreni, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 103’üncü Yılı Töreni, 1915 Çanakkale Köprüsü ve Malkara-Çanakkale Otoyolu Temel Atma Töreni, Hâkim ve Savcıları Kura Töreni, Enerji Bakanlığı 101 İlçeye Doğalgaz Dağıtım Töreni, Milletimizle Birlikte Daha Yeşil Türkiye Buluşması.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, halka hitap ettiği konuşmalar da dâhil toplam 1300 dakika yani yaklaşık 22 saat konuştu.

İlgili Haberler