Erdoğan: "Bir papaza stratejik ortağınızdan vazgeçiyorsunuz"

Erdoğan: "Bir papaza stratejik ortağınızdan vazgeçiyorsunuz"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, sel afetinin yaşandığı Ordu'da incelemelerde bulundu. Ardından Ünye'de konuşan Erdoğan,"Bir papaza stratejik ortağınızdan vazgeçiyorsunuz" dedi.

Önce afet bölgesini havadan helikopterle inceleyen Erdoğan, Ünye ilçesindeki sel nedeniyle çöken Cevizdere Köprüsü'nde incelemelerde bulundu.

Burada açıklama yapan Erdoğan, şunları söyledi:

"Değerli arkadaşlar yaşadığımız felaketten sonra öncelikle bakan arkadaşlarımız milletvekillerimi, valimiz, belediye başkanlarımız birlikte yapılan çalışmalarla temizleme çalışmaları belirli bir noktaya gelmiş vaziyette. İşimiz henüz bitmedi. Malum bu köprü 60'ta yapılmış bir köprü. Gelen sel altını oymak suretiyle köprü bu hale geldi. Bu noktadaki tesellimiz bir kardeşimizin ölümü dışında başka ölümün olmaması. Yaralı kardeşlerimizin tedavisi yapılıyor.

Önceliğimiz 60'ta yapılan bu köprüyü bir an önce yeniden yapacağız.  3-4 ay içerisinde bitireceğiz. 8 civarında küçük köprü var. Bakanlığımız birkaç firmaya ihale etmek suretiyle bunları da yapacağız. Daha modern ve güçlü sistemle bunları bitirmiş olacağız. Süre olarak hedefimiz 3-4 ayı gerçimeden bitirmek. Ünye'de büyük ölçekte meydana gelen felaketi bir daha görmek istemiyoruz. Diğer ilçelerde de az da olsa yaşadık. Buradan aldığımız dersle bu tür olayların yaşanmaması için belediyelerimiz ve ilgili bakanlıklarımızla tedbirleri almış olacağız.

Fındık noktasında bazı hasarlar meydana geldi. Bu hasar tespit çalışmalarını Valilik riyasetinde yürütüyoruz. Bu konuda kimsenin bir rahatsızlığı olmasın. Bu hasar tespit çalışmalarıyla birlikte neyse bunun neticesi Türkiye Cumhuriyeti devleti bunları ödeyecek zenginlik ve kabiliyettedir."

DOLAR AÇIKLAMASI

Bu millet düştüğü yerden çok güçlü kalkar. Traş edilen sakal çok daha güçlü çıkar. Gerek fındıkları, zarara uğrayan kim varsa Valiliğimiz bütün hasar tespit çalışmalarını yapmak suretiyle sizlere ödenecektir. Bu işimizin dolarla alakası yok. Onların doları varsa bizim Allah'ımız var. Yastığınızın altında dolarlar varsa, altınlar varsa çıkarın. Bunlar o dilden anlıyor. Tehdit diliyle bu milleti yola getiremezsiniz. Biz hukuk dilinden anlarız.

"NATO ORTAĞINIZI BİR PAPAZA DEĞİŞİYORSUNUZ"

ABD'ye sesleniyorum. Siz NATO'daki ortağınızı bir papaza değişiyorsunuz. Biz adaletin gereğini yaparız. Bugüne kadar adaletten taviz vermedik, vermeyeceğiz."

İlgili Haberler