Erdoğan: "Bu sene memleket yok"

Erdoğan: "Bu sene memleket yok"
AKP'li vekillerle iftar programında buluşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu sene bayramda memleket yok. Herkes seçimler için İstanbul'da olacak" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan AKP'li vekiller ile iftar programında konuştu.

Milletvekillerine kesin talimat veren Erdoğan, "Bayramda memlekete gitmek yok, bayramı burada kutlayacağız. Milletvekillerimiz kimseden yönlendirme beklemeden İstanbul'da nerede akrabası, dostu, arkadaşı, nazının geçeceği kimse varsa tek tek arayıp destek istemelidir" diye konuştu.

Erdoğan'ın açıklamaları özetle şöyle:

"Kaybedersek bir sonraki seçime milletimizin gönlüne girmenin mücadelesini vereceğiz. Yeter ki biz İstanbul seçimleri ile ilgili kararı milletimize doğru anlatalım. Seçim çalışmalarında sergilenen dağınıklığın bizi nerelere getirdiğini gördük. Sizlerden Meclis çalışmalarına ara verene kadar genel kurul günleri Ankara'da, diğer günler İstanbul'da çalışmanızı yürütmenizi istiyorum. İstanbul'daki karargahla irtibat halinde yürütmenizin faydasını istiyorum. Burada Sivas, Kastamonu, Erzurum, Tokat, Giresun, Trabzon, Rize, Kayseri, Konya'dan kimler varsa burada temsilcileri var. 22 vilayet bayağı yüksek. Onun için İstanbul'daki hemşehri dernekleriyle sık sık buluşmak suretiyle bu işi lehe çevirmemiz lazım. Çok çalışacağız, çok koşturacağız.

Bayram tatiliyle İstanbul'a yoğunlaşacaksınız, bu da çok önemli. Bayramda memlekete gitmek yok, bayramı burada kutlayacağız. Milletvekillerimiz kimseden yönlendirme beklemeden İstanbul'da nerede akrabası, dostu, arkadaşı, nazının geçeceği kimse varsa tek tek arayıp destek istemelidir. Gayretliğiniz ve emeğiniz için şükranlarımı sunuyorum."