Erdoğan bu yüzden Akşener'i hedef alıyor! “Milliyetçi seçmen İYİ Parti'ye yöneldi”

Erdoğan bu yüzden Akşener'i hedef alıyor! “Milliyetçi seçmen İYİ Parti'ye yöneldi”
Siyaset bilimci Deniz Yıldırım, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın meydanlarda Meral Akşener’i hedef alan açıklamalarını, milliyetçi seçmenin İYİ Parti’ye geçişiyle doğrudan ilişkili olduğunu ifade etti.

Siyaset bilimciler, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i hedef almaya başlamasının altında oy endişesinin yattığını ifade ediyor.

Siyaset Bilimci Doç. Dr. Deniz Yıldırım, Cumhur İttifakı’nın, 24 Haziran Genel seçimlerinde 11 puanlık oyu İYİ Parti’ye kaptırdığını ifade ederken, Erdoğan’ın, Akşener’i hapis cezası ile tehdit etmesinin altında, milliyetçi seçmenlerin oyunu kazanmak olduğunu öne sürdü. Yıldırım’ın, Cumhuriyet’te yazdığı makalesinin konu ile ilgili bölümü şöyle:

“AKŞENER’İ YOK SAYIYORDU”

“AKP-MHP bloku 24 Haziran’da 11 puanlık seçmenini büyük oranda İYİ Parti’ye kaptırmıştı. Bugün “konsolidasyon” sorununun merkezinde yine milliyetçi oyların bulunduğu açık.

Erdoğan’ın Akşener’i ısrarla yok sayarken son bir haftadır hedefe koyması, hapis imasında bulunması, bu çerçevede okunabilir. Bu tutar mı? Riskli; uzun süredir özel olarak sadece Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı bir kampanya yürütüyor Erdoğan meydanlarda. Yanıt vermediğini, sessiz kaldığını bildiği için. Ancak şimdi eksen çeşitleniyor. Akşener’e yarayabilir.”

“MANSUR YAVAŞ’I HEDEFE KOYDULAR”

“Aynı anda Ankara’da Mansur Yavaş için 2017’de verilen bir şikâyet dilekçesinin apar topar işleme konulup dava açılmasını, AKP sözcülerinin Yavaş’ı hedefe koymasını da bu çerçevede okuyabiliriz. Belli ki Yavaş kazanıyor ve “kazansa da görev yapamayacak” mesajıyla son kozlarını oynuyor iktidar. Yine alttan alta tehditle. Çünkü AKP-MHP ittifakının “konsolidasyon” sorununun açık kanıtı haline gelmeye başladı Yavaş’ın arayı açması. Bu arada, yargının haline ne demeli?”

“MİLİLYETÇİ SEÇMEN MUHALEFETE GEÇİYOR”

“Görünen o ki, AKP-MHP bloku “milliyetçi seçmen” kitlesinin muhalefet blokuna geçişini engellemekte zorlanıyor. Bir yanda “ekonomi önemli” diyen seçmen kitlesinin kafa karışıklığı; diğer yanda milliyetçi seçmen kitlesini muhalefete kaptırma olasılığı. İktidar için işler pek de iyi gitmiyor. Beka korkutmasının istenen düzeyde bir seferberlik yaratmadığı açık.”