Erdoğan, Can Dündar kararına uymuyorum

Erdoğan, Can Dündar kararına uymuyorum
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Can Dündar ve Erdem Gül'ün tahliye edilmesine tepki gösterdi. Anayasa mahkemesinin kararını eleştiren Erdoğan, "karara uymuyorum, saygı da duymuyorum" açıklaması yaptı.

5 günlük Afrika Gezisi öncesinde Atatürk Havalimanı'nda basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara temsilcisi Erdem Gül'ün tahliye edilmesine sert tepki gösterdi. Erdoğan davanın ifade özgürlüğü davası değil, casusluk davası olduğunu iddia etti.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

Bu olayın ifade özgürlüğüyle yakından uzaktan alakası yoktur. Bu bir casusluk davasıdır. Bir defa biz, bakar kör olmak durumunda değiliz, bazı gerçekleri açık net görmeliyiz.

Medyanın sınırsız özgürlüğü olamaz, dünyanın hiçbir yerinde de medyaya sınırsız özgürlük yoktur. Bu haberlerde bu ülkenin Başbakanı'na, Cumhurbaşkanı'na her türlü saldırı vardır.

Ben AYM'nin verdiği karara sadece sessiz kalırım, ama bunu kabul etmek durumunda değilim. AYM'nin verdiği karara uymuyorum, saygı da duymuyorum.

erdogan-2.jpg

Bu bir beraat kararı değildir, bu bir tahliye kararıdır. Aslında onlarla ilgili kararı veren mahkeme, kararında direnebilirdi. Direnmiş olsaydı AYM'nin verdiği karar boşa çıkacak veya şu anda tahliye edilen bu kişiler AİHM'e gideceklerdi.

Bu süreç bu şekilde atılan bu adımlar bana göre doğru değildir. Bizim 14 yıllık iktidarlarımız medyanın fikir ve düşünce özgürlüğü noktasında en ideal noktaya ulaştıkları dönemlerdir. Yüzlerce gazetecinin cezaevine tıkılıdığı dönemler bizim dönemlerimiz değildir.

erdogan2.jpg